Pistorius, în lacrimi, cere iertare familiei Reevei Steenkamp

Pistorius, în lacrimi, cere iertare familiei Reevei Steenkamp

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a cerut iertare familiei Reevei Steenkamp, el depunând mărturie, luni, la Pretoria, în procesul în care este acuzat de uciderea tinerei.

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Doamnă judecător, aş dori să am ocazia...să-mi cer iertare de la familia Steenkamp", a spus el, cu voce joasă, care abia se auzea, moment în care judecătoarea Thokozile Masipa l-a întrerupt şi i-a cerut să se exprime mai clar.

"Vă rog să mă scuzaţi, voi vorbi mai tare", a adăugat Pistorius.

"Aş dori să-mi cer iertare. Mă trezesc în fiecare zi şi mă gândesc la durerea pe care v-am provocat-o. Nu există moment în care să nu mă gândesc la voi. Nu pot să-mi imaginez durerea şi suferinţa pe care am cauzat-o acestei familii", a spus Pistorius la începutul mărturiei.

"Am vrut doar s-o protejez pe Reeva. Aş dori ca oamenii să ştie că ea era iubită când s-a dus la culcare în acea noapte", a adăugat el.

Vorbind pentru prima oară în public de la dramă, el a precizat că ia medicamente şi că suferă de "coşmaruri teribile în timpul nopţii"."Mă trezesc noaptea cu miros de sânge", a spus el, înainte de a vorbi despre copilăria sa, primele succese sportive sau decesul mamei sale când avea 15 ani.

Oscar Pistorius este judecat, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria