Prezentarea adversarelor echipei Steaua din Grupa J a Ligii Europa

Prezentarea adversarelor echipei Steaua din Grupa J a Ligii Europa

Dinamo Kiev este o veche cunoştinţă a Stelei, actuala campioană a României întâlnindu-se de cinci ori până în prezent, în meciuri oficiale, cu fosta campioană a URSS şi Ucrainei.

Steaua a învins pe Dinamo Kiev în finala Supercupei Europei din 1987, câştigată cu 1-0 prin golul lui Gheorghe Hagi. "Roş-albaştrii" au fost învinşi, pe teren propriu, cu scorul de 4-2 (1-3), de Dinamo Kiev, şi au terminat la egalitate, scor 1-1, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 2001/2002.

În ediţia 2006/2007 a grupelor Ligii Campionilor, Steaua a învins, la Kiev, scor 4-1, şi a remizat acasă, scor 1-1.

Dinamo Kiev a terminat campionatul trecut abia pe locul 4, la 12 puncte de campioana Şahtior Doneţk. În acest sezon, după trei etape, echipa antrenată de fostul internaţional ucrainean Serghei Rebrov este pe locul 3, cu două victorii şi un rezultat de egalitate, scor 0-0, pe teren propriu, cu nou-promovata Olimpik Doneţk.

În Liga Europa, Dinamo Kiev a intrat direct în faza grupelor, fiind cap de serie.

Printre cei mai cunoscuţi jucători se numără portarul Oleksandr Şovkovski, mijlocaşul portughez Miguel Veloso, fost la Sporting Lisabona, atacantul Roman Bezus, mijlocaşul internaţional croat Niko Kranjcar, fost la Tottenham, mijlocaşul internaţional marocan Younes Belhanda, atacantul Andri Iarmolenko, atacantul internaţional olandez Jermain Lens, fost la PSV, şi atacantul congolez Dieumerci Mbokani.

Serghei Rebrov, fost jucător, printre altele, la Tottenham şi West Ham United, este la prima experienţă ca antrenor principal, la Dinamo Kiev. Echipa joacă în cupele europene pe Stadionul Olimpiski, de 70.000 de locuri, din capitala Ucrainei, ţară afectată de conflictul cu speratiştii proruşi.

Rio Ave, club fondat în 1939, se află la prima participare în cupele europene. Echipa a terminat sezonul trecut pe locul 11, dar s-a calificat în Liga Europa după ce a jucat finala Cupei Portugaliei cu campioana Benfica Lisabona (scor 0-1). Rio Ave a început bine actuala ediţie a campionatului, cu două victorii în tot atâtea meciuri, scoruri 2-0 acasă, cu Setubal şi 5-1 cu Estoril, în deplasare, astfel că este pe primul loc în clasament.

În Liga Europa, Rio Ave a jucat două tururi preliminare, eliminând echipe suedeze, pe IFK Goteborg, scoruri 0-0 acasă şi 1-0, în turul 3, şi pe Elfsborg, 1-2 în deplasare şi 1-0, în play-off.

Rio Ave este antrenată de Pedro Martins, 44 de ani, fost jucător la Sporting Lisabona, care a pregătit anterior, timp de patru ani, pe Maritimo Funchal. Echipa nu are jucători foarte cunoscuţi pe plan internaţional.

Primul 11 din meciul retur cu Elfsborg al portughezilor a fost următorul: Cássio - Lionn, Marcelo, Prince, Tiago Pinto - Tarantini, Felipe Augusto, Ukra, Bressan, Diego Lopes - Hassan. Gonçalves a intrat în repriza a doua şi a marcat golul calificării, în minutul 90+2.

Arena formaţiei este Estadio Rio Ave, de 12.800 de locuri, situată în oraşul Vila do Conde, din nordul Portugaliei.

Aalborg este campioana en titre a Danemarcei şi a început sezonul european în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Dinamo Zagreb a fost echipa eliminată de Aalborg, care a pierdut acasă cu 0-1, dar s-a impus în Croaţia, scor 2-0. În play-off-ul LC, danezii au remizat cu Apoel Nicosia, scor 1-1, pe teren propriu, şi au fost învinşi în deplasare, cu 4-0.

În actuala ediţia a campionatului, Aalborg a început mai slab, fiind pe locul 7 din 12 echipe, cu o victorie, trei egaluri şi o înfrângere.

Antrenorul formaţiei este din 2010 Kent Nielsen, 52 de ani, fost internaţional danez. Echipa care a pierdut în Cipru a fost următoarea: Larsen - Mathiasen (Gorter), Thelander, Petersen, Kristensen (Dalsgaard) - Thomsen, Wurtz, Risgaard, Borsting (Helenius) - Enevoldsen, Jacobsen.

Portarul Nicolai Larsen, fundaşul Jakob Ahlmann Nielsen, mijlocaşul Rasmus Wurtz şi atacantul Nicklas Helenius ar putea face două drumuri la Bucureşti în această toamnă, atât pentru meciul cu Steaua, cât şi pentru amicalul cu România din 18 noiembrie, în calitate de componenţi ai naţionalei daneze, iar cu Gilli Sorensen tricolorii s-ar putea întâlni în prelimianriile Euro-2016, el fiind internaţional al Insulelor Feroe.

Aalborg joacă pe Nordjyske Arena, de 13.800 de locuri.

Echipa Steaua Bucureşti va evolua în grupa J a Ligii Europa, cu Dinamo Kiev (Ucraina), Rio Ave (Portugalia) şi Aalborg (Danemarca), conform tragerii la sorţi de vineri, de la Monaco.

Faza grupelor se desfăşoară în perioada 18 septembrie - 11 decembrie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”