Primul turneu, prima FINALĂ/ ​Simona Halep vs Saisai Zheng 6-2, 6-3

Primul turneu, prima FINALĂ/ ​Simona Halep vs Saisai Zheng 6-2, 6-3

Simona Halep-Saisai Zheng 6-2, 6-3 şi Simona se califică în prima finală din 2015.

Filmul meciului

Saisai cauta liniile, iar acest lucru este o arma cu doua taisuri. Halep o tine pe asiatica la un metru si ceva in spatele liniei de fund si o pedepseste cu backhand-ul. Game-ul este castigat, iar setul cu 6-3. Dupa o ora si 26 de minute, Simona Halep o invinge pe Saisai Zheng si se califica in finala turneului WTA de la Shenzhen.

Doua schimburi lungi sunt castigate de Saisai, dupa ce Simona a scapat afara doua backhand-uri in diagonala. Halep castiga inca o data contra serviciului dupa ce a construit atacul cu multa rabdare (5-3)

Halep face un game alb, joc terminat intr-un minut si jumatate. Simona conduce cu 4-3

Saisai serveste apasat si cu mult efect, iar tabela arata relativ rapid 30-0. Simona gaseste un contre-pied de toata frumusetea, iar reduta lui Zheng cade dupa un forehand in cross, luat devreme. Jocul se prelungeste, Simona rateaza inca un retur aparent usor, iar Zheng egaleaza (3-3)

Game-ul de serviciu a fost unul fara batai de cap pentru Simona, cu toate ca a mai comis o dubla greseala. Favorita numarul unu conduce cu 3-2

Usor neinspirata in alegerea directiei loviturilor, Halep este condusa rapid cu 30-0. Forteaza insa cu reverul, iar Saisai cedeaza rapid doua puncte. Forehand-ul o tradeaza insa pe Simona, iar Saisai inchide game-ul cu o dreapta in lung de linie (2-2)

Halep ia mingea devreme, nu vrea sa ii lase adversarei timp de gandire. Cu toate ca jocul a fost unul echilibrat, Simona a facut diferenta cu ajutorul loviturilor castigatoare. Sportiva din Romania a castigat doua jocuri la rand si conduce acum cu 2-1

Simona isi da seama de importanta acestui game si pune o presiune suplimentara pe Saisai. Conduce cu 40-15, dar asiatica revine dupa ce a castigat o minge cu ajutorul reluarii oficiale (40-40). Halep impune ritmul cu ajutorul backhand-ului, lovitura care o face sa bifeze rebreak-ul (1-1)

Setul al doilea a inceput cu Simona la serviciu. Un schimb superb la fileu a fost castigat de Saisai, dupa ce Halep nu a reusit sa fie decisiva cu un voleu drive. Simona ofera o minge de break, dupa un forehand ratat copilareste din apropierea fileului. Halep are puterea sa mai salveze o minge de break, dar comite o noua dubla greseala. Sheng porneste cu dreptul setul doi: break bifat dupa un schimb in care Simona s-a aparat superb, dar a cedat pana la urma sub presiunea loviturilor adversarei

Saisai nu poate tine ritmul, incearca sa loveasca mai puternic, dar Simona joaca inteligent si se impune cu 6-2, dupa 40 de minute (cu tot cu pauza de vestiar a asiaticei). A fost un prim set in care Halep a aratat ca este jucatoarea mai buna din toate punctele de vedere. Cu exceptia unui game de serviciu in care a parut relaxata, Simona a evoluat cu precizie elvetiana.

Zheng a cerut interventia fizioterapeutului turneului pentru o problema la spate. Dupa o pauza de cateva minute, Saisai a revenit pe teren

Simona prezinta primele momente de relaxare, iar acest lucru se simte pe tabela: 15-40 pe serviciul sau. Halep recupereaza rapid insa cele doua mingi de break, serviciul a ajutat-o din plin. Urmeaza insa prima dubla greseala, iar game-ul este pierdut dupa inca o dubla greseala (5-2). Halep a trimis doua forehand-uri afara si a a comis doua duble greseli, permitandu-i sportivei din Asia sa faca primul break

Saisai vine la fileu, dar Simona o paseaza inteligent. Acelasi lucru se intampla si la urmatorul punct - acest joc ii convine de minune sportivei noastre. Din interiorul terenului, Simona nu iarta cu dreapta, una trimisa langa linie. Halep alterneaza loviturile perfecte, iar break-ul il castiga dupa o scurta superba. S-a facut 5-1 in favoarea Simonei.

Zheng o trimite pe Simona dintr-o parte in alta si castiga primul punct al jocului cu un backhand trimis in colt. Se face 0-30 dupa o eroare nefortata a Simonei. Halep mareste viteza de executie, iar Zheng nu mai are precizie. Simona isi face serviciul, dupa ce a revenit de la 0-30. Acum Halep conduce cu 4-1. Zheng a cerut interventia antrenorului

Saisai trimite cu serviciul al doilea, iar Simona returneaza incredibil: in lung de linie, cu backhand-ul, din saritura. Halep isi da seama ca trebuie sa profite din plin la retur, dar Zheng o surprinde cu o minge la fileu. Schimburile devin lungi, iar mingea este trimisa foarte aproape de linia de fund. Asiatica comite si o dubla greseala, game-ul se prelungeste. Halep fructifica prima minge de break si se distanteaza la 3-1

Passing-shot de toata frumusetea in dreptul Simonei, dupa un schimb in care a luptat exemplar. Game-ul de serviciu este insa echilibrat, se ajunge la 30-30. Saisai incearca sa impuna si mai multa putere loviturilor sale, insa trimite afara, iar Halep conduce cu 2-1

Saisai incepe agresiv pe propriul serviciu, se distanteaza la 30-0 (a avut un backhand superb in lung de linie), dar Simona revine cu ajutorul uneor lovituri cu mult efect, plasate langa linii. Serviciul o ajuta insa sa egaleze - Halep a returnat afara de doua ori (1-1)

Semifinala a inceput cu Simona la serviciu: game-ul a fost castigat lejer (1-0)

Simona Halep se afla la un singur meci distanta de finala turneului WTA de la Shenzhen, competitie dotata cu premii de 500.000 de dolari. In semifinale, Halep o intalneste pe Saisai Zheng, din China. 

Joi, Simona a invins-o pe Aleksandra Krunic, din Seria, cu scorul de 6-3, 6-3.

Zheng este cea care a eliminat-o in turul intai pe Alexandra Dulgheru. In varsta de 20 de ani, Saisai se afla pe locul 97 in ierarhia WTA.

Halep si Zheng nu s-au mai intalnit pana acum. Partida celor doua se va disputa pe terenul central, fiind primul meci de pe aceasta arena.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...