Probleme pentru Gino? Curtea de Apel a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor. Reacţia oficială a Ligii

Probleme pentru Gino? Curtea de Apel a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor. Reacţia oficială a Ligii

Potrivit legii, toate federaţiile şi ligile profesioniste din România trebuie să înscrie orice modificare intervenită în structura de conducere în registrul federaţiilor aflat la grefa Tribunalului în circumscripţia căruia se află sediul structurii sportive. În cazul LPF, la Tribunalul Bucureşti. O acţiune pe care liga susţine că a făcut-o, la data de 15 ianuarie.

Doar că clubul Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu, a depus o contestaţie la Curtea de Apel. Iar astăzi, instanţa respectivă a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor.

„Admite apelul. Anulează sentinţa civilă apelată şi judecând: Admite cererea de intervenţie. Respinge cererea petentei de înscriere a modificărilor potrivit Hotărârii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 noiembrie 2013, autentificată sub nr.2025 din 16.12.2013. Definitivă - MH - SR", se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Bucureşti, preluată de Mediafax.

Iorgulescu: „O furtună într-un pahar cu apă". LPF: „Iorgulescu este în continuare, în mod legal, preşedinte"

Pe site-ul oficial, LPF a dat un comunicat în care lasă de înţeles că e vorba mai degrabă de o eroare de procedură şi nu legată de valabilitatea hotârârii Adunării Generaler din noiembrie, prin care Iorgulescu a fost numit preşedinte la LPF. Şi că pasul următor va fi reînregistrarea actelor.

Comunicat LPF

„Am luat act cu surprindere de soluţia pronunţată, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul având ca obiect înregistrarea organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru a lămuri opinia publică, asupra efectelor acestei soluţii, facem următoarele precizări:

Hotărârile privind alegerea noilor organe de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 şi 19 noiembrie 2013 continuă să producă efecte juridice depline, independent de înregistrarea organelor de conducere în Registrul Federaţiilor. Cu alte cuvinte, în lipsa unei decizii privind anularea hotărârii Adunării Generale de Alegeri din 14 noiembrie 2013, dl. Gino Iorgulescu continuă să îndeplinească în mod legal funcţia de Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, chiar dacă acesta nu este înscris in Registrul Federaţiilor.

Avocaţii Ligii Profesioniste de Fotbal vor relua în cursul zilei de mâine (n.r. - vineri) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere în Registrul Federaţiilor deoarece hotărârea pronunţată de astăzi a Curtii de Apel Bucuresti nu are autoritate de lucru judecat, fiind pronunţată în cadrul unei proceduri necontencioase.

Orice alte comentarii pe baza acestui subiect reprezinta încercări regretabile de manipulare a opiniei publice, lipsite de argumente, motiv pentru care ne delimităm categoric de acestea“.

Pe de altă parte, Mircea Moise, avocat al FC “U” Craiova, a salutat decizia Curţii de Apel şi susţine că se apropie apocalipsa pentru conducătorii fotbalului românesc.

„Aceşti infractori au făcut ce-au vrut în fotbalul românesc timp de 23 de ani. Gino n-are ce căuta în Federaţie sau Ligă, la fel şi secretarul general. Iorgulescu nu poate face parte din Comitetul Executiv. Urmează să-i vedem la DNA!", a declarat Mircea Moise, la Sport.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro