Rafael Nadal, în turul 2 la Roland Garros

Rafael Nadal, în turul 2 la Roland Garros

Rafael Nadal, de nouă ori câștigător la Roland Garros, s-a calificat în turul 2 al celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, învingându-l marți cu 6-3, 6-2, 6-4, pe francezul Quentin Halys, nr. 296 mondial.

Acest meci nu a eliminat însă toate îndoielile în privința spaniolului, venit la Paris fără să câștige niciun Masters 1000 pe zgură, pentru prima dată din 2005.

Diferența dintre cei doi jucători este însă mult prea mare pentru a putea vedea cu adevărat forma în care se află Nadal, nr. 6 mondial, care a obținut victoria fără probleme.

Însă tânărul jucător francez în vârstă de 18 ani, finalist la US Open-ul juniorilor în 2014, a etalat frumoase aptitudini la al doilea său meci într-un mare circuit și nu are de ce să roșească pentru această înfrângere, el reușind chiar să-i ia un serviciu spaniolului în primul set.

''El joacă în stilul care reprezintă viitorul tenisului. Are un serviciu puternic, încearcă să dea lovituri câștigătoare de peste tot. Nu este ușor să joci primul tău meci pe Centralul de la Roland Garros. A jucat bine'', a afirmat Nadal despre Halys.

Nadal, care a nimenit pe un tablou foarte dificil, putând să-l întâlnească încă din sferturile de finală pe actualul nr. 1 mondial, sârbul Novak Djokovic, va avea un adversar periculos în turul 2: fie compatriotul său Nicolas Almagro, fie ucraineanul Aleksandr Dolgopolov. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...