Simona Halep, bucuroasă că a încheiat în două seturi meciul cu Errani, la Stuttgart

Simona Halep, bucuroasă că a încheiat în două seturi meciul cu Errani, la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că este bucuroasă că a încheiat în două seturi, 6-4, 6-4, meciul cu italianca Sara Errani, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 731.000 de dolari, și este pregătită de semifinala cu Caroline Wozniacki. ''A fost un meci bun, cred că am jucat tenis de calitate, nu cel mai bun al meu, dar am făcut totul pentru a câștiga meciul. Mă bucur că sunt în semifinale pentru prima oară aici, îmi place acest turneu și mă simt bine'', a subliniat Halep pe site-ul turneului.

''Nu am avut cel mai bun serviciu azi, dar nu alegi asta, am încercat să fiu concentrată la retur, m-am gândit numai la asta, am încercat să lovesc tare mingile, să deschid unghiurile mai bine decât în primul set. Am dat totul pentru victorie și mă bucur că am putut încheia în două seturi'', a adăugat românca, principala favorită a turneului, după eliminarea Mariei Șarapova.

Halep a afirmat că ''mingile trimise de Errani sunt foarte greu de jucat. Lovește un pic, iar mingile sar mult și e greu să închei punctul''.

''Se mișcă foarte bine, serviciul ei nu este puternic, dar e greu să-l ataci. Cred că am făcut treabă bună la retur, am stat aproape de linia de fund, am încercat să deschid unghiurile, să fac 'winners', nu am reușit prea multe lovituri, dar a fost un meci bun", a mai spus românca.

Simona Halep, care de luni va fi din nou numărul doi mondial, este mulțumită după cele două meciuri jucate la Stuttgart, cu Garbine Muguruza și Sara Errani: "Sunt bucuroasă deoarece am nevoie de meciuri la începutul sezonului de zgură. E bine că am avut o adversară dificilă în primul meci, care a lovit puternic, iar azi am avut o adversară diferită''.

Legat de revenirea pe locul doi în clasamentul WTA, Halep a fost reținută: ''Mă simt bine, mă bucur pentru asta, dar nu e un moment special, pentru că mă gândesc să câștig meciuri și titluri. E important și clasamentul, dar e mai important să câștig titluri și să joc bine la turnee''.

Simona s-a referit și la partida din semifinala cu Caroline Wozniacki, programată sâmbătă: ''E greu să joci împotriva ei, pentru că are un stil spaniol și e greu pe zgură, dar am jucat de câteva ori împotriva ei, știu cum joacă, sunt gata de meci și voi încerca să câștig. Se mișcă foarte bine, aleargă mult, lovește foarte lung, iar eu trebuie să fiu agresivă, să îmi fac jocul meu, să iau mingea repede și să închei punctele. Mă aștept la un meci greu, dar sunt gata să joc cu ea''.

Caroline Wozniacki, fost lider mondial, a dispus, vineri, de Carla Suarez Navarro (Spania), cu 6-0, 6-3, în sferturile de finală.

Românca o conduce pe Wozniacki cu 2-1 la meciurile directe, după victoriile reușite în semifinale la New Haven în 2013, cu 6-2, 7-5, și anul acesta în semifinale la Dubai, cu 2-6, 6-1, 6-1. Daneza a câștigat în 2012, în optimi la Dubai, cu 6-2, 6-3.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante