Simona Halep, învinsă fără drept de apel în primul tur la Australian Open

Simona Halep, învinsă fără drept de apel în primul tur la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă fără drept de apel de chinezoaica Shuai Zhang (venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marți, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului. Halep, a doua favorită a competiției, a evoluat modest și a fost surprinsă de Zhang (26 ani, 133 WTA), care a arătat un nivel remarcabil, fapt dovedit de cele 31 de mingi direct câștigătoare reușite (31-11). Zhang, care s-a impus într-o oră și 18 minute, a avut mai multe erori neforțate decât Simona (24-17).

Asiatica a avut procentaje mai bune la punctele făcute atât cu primul serviciu (60% față de 50%), cât și cu al doilea (54% față de 31%). Zhang a fost mai bună și la mingile de break, transformând 5 din 7 (71%), față de Halep (3 din 12, 25%).

Zhang, învinsă 6-1, 6-1 de Halep în 2012 la Indian Wells, a surprins-o din start pe româncă și a condus cu 4-0. Halep a dat semne de revenire, a câștigat două ghemuri la rând (2-4), apoi a salvat o minge de set la 3-5, a reușit break-ul și s-a apropiat la 4-5, însă și-a pierdut serviciul și chinezoaica a luat primul set în 46 de minute.

Zhang a început în forță și setul secund, luând primul ghem la zero. Halep a întors jocul, câștigând trei ghemuri la rând, după care a irosit două mingi de 4-1. Zhang a revenit la nivelul din primul set, a făcut punct după punct și a încheiat meciul en fanfare, cu 6-3.

Simona Halep, sfertfinalistă în ultimii doi ani la Melbourne, va pierde locul al doilea în clasamentul WTA după Australian Open. Pentru participare, ea s-a ales cu 34.500 dolari australieni și 10 puncte WTA.

România are doar două jucătoare calificate în turul al doilea din cinci, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru .

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...