Simona Halep se menține a doua în clasamentul WTA; Irina Begu a urcat pe locul 31

Simona Halep se menține a doua în clasamentul WTA; Irina Begu a urcat pe locul 31

Românca Simona Halep se menține pe locul al doilea în clasamentul celor mai bune jucătoare profesioniste de tenis din lume (WTA), dat publicității luni, în timp ce Irina Begu a urcat pe poziția a 31-a, cea mai bună clasare din cariera sa.

Serena Williams este lider incontestabil al ierarhiei, iar poziția a treia este ocupată de rusoaica Maria Șarapova, la doar 200 de puncte de Halep. Petra Kvitova (Cehia), învingătoare în turneul de la Madrid, este în continuare a patra, dar s-a apropiat de podium.

Begu a reușit un salt de șase locuri după sfertul de finală de la Madrid, ajungând acum pe 31. În top 100 mai figurează două românce, Monica Niculescu, pe 67, după ce a coborât cinci trepte, și Alexandra Dulgheru care a coborât un loc, fiind acum pe 72. Andreea Mitu se află imediat după prima sută, pe locul 101 (+1).

La dublu, Monica Niculescu este prima româncă din ierarhie, pe 49, două locuri mai jos față de săptămâna precedentă, în timp ce Irina Begu a reușit un salt de 12 locuri și este acum pe 55. Raluca Olaru a urcat și ea două poziții, fiind pe 57.

În clasamentul Road to Singapore, care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor, Serena Williams este prima, urmată de Halep și de Șarapova.

Ordinea este identică și în clasamentul premiilor încasate din tenis în circuitul feminin, Halep având în 2015 peste două milioane de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”