Simona Halep, starul în ascensiune al lunii iulie

Simona Halep, starul în ascensiune al lunii iulie

Jucătoarea Simona Halep, care va ocupa locul doi în clasamentul mondial începând de săptămâna viitoare, a fost desemnată de fani pe site-ul wtatennis.com drept "starul în ascensiune a lunii iulie".

Simona Halep, starul în ascensiune al lunii iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a primit 82 la sută dintre voturi, fiind urmată de jucătoarea ucraineană Elina Svitolina (13 la sută) şi de japoneza Kurumi Nara (cinci la sută).

Halep a fost nominalizată şi la categoria "jucătoarea lunii iulie", sondaj în care a ocupat locul secund, cu 41 la sută din voturi, după americanca Serena Williams, locul 1 WTA, 49 la sută din voturi, dar înaintea danezei carline Wozniacki, locul 13 WTA, cu 10 la sută.

În iulie, Halep a câştigat la Bucureşti cel de-al doilea turneu din acest an, după cel de la Doha (Qatar).

Luna trecută, Halep a jucat doar în turneul de la Bucureşti, dar şi în a doua săptămână de la Wimbledon.

"Chiar mi-am dorit să joc în acest turneu şi să-l câştig. Finala a fost una emoţionantă. Publicul a fost incredibil şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au avut un rol în acest turneu", a spus Halep.

Celelalte vedete în ascensiune ale lunii în 2014 au fost canadianca Eugenie Bouchard (ianuarie, mai şi iunie), Kurumi Nara (februarie), Elina Svitolina (martie) şi Donna Vekici (aprilie).

În fiecare lună, WTA nominalizează trei jucătoare de până în 23 de ani, câştigătoarea fiind desemnată în urma voturilor fanilor de pe site-ul oficial al asociaţiei, wtatennis.com.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria