Ştafeta masculină a României de 4x100 metri a ratat calificarea în finală la CE de la Zurich

Ştafeta masculină a României de 4x100 metri a ratat calificarea în finală la CE de la Zurich

Ştafeta masculină a României de 4x100 de metri a ratat, sâmbătă, calificarea în finala probei, la Campionatele Europene de atletism de la Zurich.

Cătălin Cîmpeanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ştafeta României, formată din sportivii Cătălin Cîmpeanu, Alexandru Terpezan, Alexandru Teofilescu şi Alexandru Codreanu a luat startul în seria 2 de calificare pe care a încheiat-o cu timpul de 39,67 secunde, clasându-se pe locul 13 la general şi ratând calificarea în finala probei, în pofida faptului că tricolorii au realizat cea mai bună performanţă personală a sezonului. În finală s-au calificat primele trei ştafete din fiecare din cele două serii, plus încă două cu cel mai bun timp.

În concursurile de sâmbătă vor mai lua startul Mirela Lavric (800 metri), ştafeta feminină de 4x400 metri şi Cristina Sandu (triplusalt).

Până în prezent, delegaţia tricoloră a mai obţinut trei clasări pe locul 7, prin Alina Rotaru la săritura în lungime, respectiv Cătălin Cîmpeanu, la 100 de metri şi Bianca Perie, la aruncarea ciocanului, dar şi o clasare pe locul 5, prin Marian Oprea la triplusalt.

De asemenea, Mihai Donisan s-a clasat pe locul 11 la săritura în înălţime, Bianca Răzor pe locul 6 la 400 de metri, iar Marius Cocioran pe locul 23 la 50 de kilometri marş.

Delegaţia României la CE de la Zurich, care se încheie duminică, include 24 de sportivi (10 băieţi şi 14 fete), obiectivul fiind de câştigare a două medalii şi 2-3 calificări în finale.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...