Steaua le-a reziliat contractele lui Gabriel Tamaș și Srgian Luchin

Steaua le-a reziliat contractele lui Gabriel Tamaș și Srgian Luchin

Echipa de fotbal FC Steaua București, campioana en titre a României, a anunțat miercuri rezilierea pe cale amiabilă a contractelor jucătorilor Gabriel Tamaș și Srgian Luchin. Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, FC Steaua "le mulțumește celor doi pentru contribuția avută la obținerea celor trei trofee (Campionat, Cupa Romaniei și Cupa Ligii) din sezonul 2014-2015 și le dorește mult succes în viitor!".

Gabriel Tamaș (31 ani), originar din Brașov, poate evolua atât ca fundaș central cât și în banda dreaptă. El și-a început cariera de profesionist în orașul natal, la FC Brașov și Tractorul, iar în 2002 s-a transferat la Dinamo, pentru care a evoluat, de-a lungul carierei, de trei ori (2002-2003, 2004-2005, 2008-2009). In 2003 a fost transferat de Galatasaray Istanbul și, după un sezon petrecut în tricoul turcilor, a fost cumpărat de Spartak Moscova, la care a evoluat doar doi ani. A urmat un sezon în care a evoluat în Spania, la Celta Vigo (2006-2007), după care a urmat transferul în campionatul Franței, la AJ Auxerre, echipă de care a aparținut între 2007 și 2010, fiind împrumutat, în acea perioadă, la Dinamo și West Bromwich Albion. Englezii l-au achiziționat în 2010, Tamaș evoluand pentru WBA până în 2013, an în care a ales Doncaster Rovers, echipă de ligă secundă în Anglia. Tamaș a început actualul sezon în tricoul celor de la Watford FC, pentru care evoluat în 7 partide, după care a suferit o accidentare gravă, fiind operat la ligamentele încrucișate. La nivelul echipei naționale, Gabriel Tamaș se poate laudă cu 63 de partide, în care a înscris de trei ori.

Înainte de sosiera la Steaua, singurele trofee din cariera lui Tamaș erau cele obținute cu FC Dinamo, cu care a cucerit Cupa Romaniei (2004, 2005) și Super Cupa României (2005). El a evoluat pentru Steaua în 15 partide oficiale (10 de Liga 1, 2 de Cupa României și câte una în Cupa Ligii, Super Cupa României și preliminariile UEFA Champions League) și și-a trecut în palmares titlul de campion, Cupa României și Cupa Ligii în sezonul 2014-2015.

Srgian Luchin (29 ani), născut la Timișoara, a făcut junioratul la Politehnica Timișoara, echipă pentru care a debutat în 2007, într-o partidă împotriva celor de la Dinamo. După cinci ani petrecuți la a doua și la prima echipă a lui Poli, Luchin s-a transferat, în 2011, la Dinamo, în tricoul căreia a câștigat Cupa și Super Cupa României în 2012. În luna ianuarie a anului trecut, Srgian a părăsit-o pe Dinamo și a semnat un contract cu Botev Plovdiv. El a evoluat pentru Steaua în 17 partide oficiale (9 de Liga 1, 4 de Cupa României, 3 de Cupa Ligii și una de UEFA Europa League) și și-a trecut în palmares, ca și Tamaș, titlul de campion, Cupa României și Cupa Ligii, în sezonul trecut. La nivelul echipei naționale a României, Srgian Luchin a adunat 10 meciuri și un gol. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina