ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 9 OCTOMBRIE

ȘTIRILE DIMINEȚII - SPORT - 9 OCTOMBRIE

Selecționata de tineret Under-21 a României a învins formația similară a Albaniei cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, într-un meci amical de fotbal disputat pe stadionul ''Gloria'' din Buzău. Golurile echipei antrenate de Viorel Moldovan au fost înscrise de Gabriel Iancu (15), cu capul, din centrarea lui Mitriță, de Ionuț Neag (77), de asemenea, cu capul, după o lovitură liberă executată de Bumba, și de Florin Tănase (83), după o eroare a apărării albaneze. Echipa oaspete reușise egalarea în minutul 60, prin Vedat Muriqi.

* Perechea formată din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru și americanca de origine georgiană Anna Tatishvili s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, miercuri, după o victorie surprinzătoare, cu 6-3, 4-6, 10-6, în fața principalelor favorite, cehoaicele Lucie Hradecka/Barbora Zahlavova-Strycova.

* Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de formația Ungariei cu scorul de 28-22 (16-15), miercuri, la Debrecen, într-un meci amical.

* Campionii europeni la baschet 3x3, Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, sunt gata de o nouă aventură, urmând să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la finala circuitului mondial FIBA 3x3 World Tour, care va aduna la Sendai (Japonia) cele mai bune 12 echipe din lume, informează un comunicat remis AGERPRES.

* Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a amendat clubul Petrolul Ploiești cu suma de 70.000 de lei, în urma incidentelor provocate de suporterii ploieșteni la meciul cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a 10-a a Ligii I. Totodată, Petrolul a fost sancționat și cu măsura programării unui joc fără spectatori în sectoarele 103 și 104 ale stadionului ''Ilie Oană''.

* Dinamo București a învins pe AHC Potaissa Turda cu scorul de 26-20 (13-11), miercuri seara, în Sala Dinamo, într-un un meci în devans din etapa a 8-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

* Clubul Gloria, cel mai vechi club din Arad și unul dintre cele mai vechi din țară, înființat în urmă cu 101 ani, și-a anunțat miercuri retragerea din Liga a 4-a de fotbal a județului Arad, din cauza lipsei de susținere financiară.

* Univ. Goldiș ICIM Arad a învins pe ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe cu scorul de 81-73, miercuri, în deplasare, în derby-ul etapei a 3-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

* Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer, al treilea favorit al turneului Masters 1000 de la Shanghai (China), dotat cu premii în valoare de 6.521.695 dolari, s-a calificat în sferturile de finală în urma victoriei obținute miercuri în trei seturi, 7-5, 3-6, 7-6 (7), în fața argentinianului Leonardo Mayer.

* Tunisia a anunțat miercuri suspendarea, între 20 și 30 octombrie, a tuturor manifestărilor sportive prevăzute pe teritoriul său, pentru a garanta ''reușita'' alegerilor legislative din 26 octombrie.

* Clubulul englez de divizia a doua Watford a împrumutat un fundaș care să suplinească absența fotbalistului român Gabriel Tamaș, accidentat la genunchi și indisponibil pe termen lung, informează BBC. Watford l-a împrumutat pentru 93 de zile pe fundașul camerunez Sebastien Bassong, legitimat la altă formație engleză de liga a doua, Norwich City. Bassong are 28 de ani și nu a mai jucat din aprilie la Norwich, când echipa încă era în Premier League.

* Spaniolul Talant Dușebaev este de miercuri noul selecționer al echipei masculine de handbal a Ungariei, el angajându-se pentru doi ani, informează ediția online a ziarului L'Equipe.

* Fotbalistul german Mesut Ozil, care a efectuat miercuri un RMN, a aflat că va sta pe tușă între 10 și 12 săptămâni, diagnosticul fiind ruptură parțială a ligamentelor încrucișate ale genunchiului stâng, anunță presa internațională.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...