ȘTIRILE SERII - SPORT - 3 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 3 NOIEMBRIE

Adrian Stoica, președintele FR de Gimnastică, a confirmat pentru Agerpres că antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu și-au reluat activitatea în calitate de coordonatori ai lotului feminin de senioare până la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din 2016.

* Marian Rada, antrenorul echipei de fotbal Rapid București, a declarat că dorește ca formația sa să obțină toate cele 6 puncte puse în joc, în partidele cu CSMS Iași și Ceahlăul Piatra Neamț, care se vor disputa pe Stadionul Giulești.

* Nicolae Stanciu, director executiv al Clubului de fotbal Rapid București, a declarat că resimte lipsa jucătorilor de atac în formația sa, înaintea meciului de marți cu CSMS Iași. ''Suferim la capitolul atacanți. Ne dorim foarte mult niște atacanți de valoare'', a arătat Stanciu, la conferința de presă care a avut loc, luni, la baza sportivă ProRapid.

* Antrenorul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraș, a declarat luni, într-o conferință de presă, că este încrezător în șansele echipei sale de a obține victoria în fața formației formației Concordia Chiajna.

* Tenisul românesc trăiește încă o premieră pe final de sezon 2014, după ce România a organizat pentru prima dată, anul acesta, turneul WTA-BRD Bucharest Open, onorând și găzduirea celor două competiții pe echipe, Fed Cup și Cupa Davis. Pe lângă aceste realizări, Federația Română de Tenis salută calificarea istorică la Turneele Finale, WTA și ATP, a doi jucători români: Simona Halep și Horia Tecău, se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

* Meciul dintre echipa portugheză Rio Ave și campioana României, Steaua București, din cadrul competiției Europa League, va fi condus de o brigadă din Polonia, avându-l la centru pe Marcin Borski, a anunțat Uniunea Europeană de Fotbal.

* Arbitrul ucrainean Serghei Boiko va conduce la centru partida dintre echipele Astra Giurgiu și Celtic Glasgow, din cadrul competiției Europa League, a anunțat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

* Biatlonistul francez Martin Fourcade, dublu campion olimpic anul acesta, la Soci, a anunțat luni că a decis să renunțe la probele de selecție pentru echipa de schi fond a Franței, pe care intenționa să le dispute pe 22 și 23 noiembrie la Beitostolen, pentru a se consacra pe deplin biatlonului, informează L'Equipe.

* Un băiețel de 8 ani a încetat din viață după ce a fost lovit în cap de un puc la un meci de hochei pe gheață disputat în liga secundă a Franței, la Dunkerque, relatează ziarul spaniol AS.

* Comisia de Evaluare a Federației internaționale de atletism (IAAF), prezidată de britanicul Sebastian Coe, și-a încheiat vizita în cele trei orașe candidate la organizarea Campionatelor Mondiale din anul 2019: Eugene (SUA), Doha (Qatar) și Barcelona (Spania).

* Francezul Sylvain Guintoli (Aprilia) a cucerit titlul de campion mondial la Superbike, după ce a reușit să se impună în ultimele două probe ale sezonului, desfășurate duminică pe circuitul de la Losail (Qatar).

* Francezul Thomas Coville, unul dintre favoriții celei de-a 10-a ediții a cursei transatlantice de veliere, en-solitaire, care a luat startul duminică din portul vechilor corsari francezi Saint Malo, cu cap-compas Pointe-a-Pitre (Guadelupa), a fost lovit de un cargou, a anunțat direcțiunea cursei, în noaptea de duminică spre luni.

* Real Madrid a demarat discuțiile cu antrenorul său, italianul Carlo Ancelotti, pentru prelungirea contractului său care va expira peste un an și jumătate, în iunie 2016, relatează agenția EFE.

* Trezorierul și eminența cenușie a Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat, la Austin (Texas), unde se afla pentru Marele Premiu al SUA, că este pregătit "să rupem toate contractele" pentru a ieși din criză.

* Japonezul Tokoki Kameda și-a păstrat titlul de campion mondial al categoriei cocoș, versiunea WBO, învingându-l greu la puncte, cu o decizie la limită, pe mexicanul Alejandro Hernandez, sâmbătă, la Chicago (Illinois).

* Brazilia, care anul acesta a fost gazda Cupei Mondiale la fotbal, iar în 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, va organiza în septembrie 2015 prima ediție a Jocurilor Mondiale ale indigenilor, la care se speră în participarea a 2.000 de sportivi din 30 de țări, au anunțat surse oficiale.

* Dinamo Kiev, adversara Stelei în Europa League, este noul lider în campionatul de fotbal al Ucrainei, după ce a detronat-o din fruntea clasamentului pe Dnepr Dnepropetrovsk, câștigând cu 3-0 pe terenul acesteia, duminică, într-un meci din etapa a 10-a.

* Antrenorul lui Liverpool, Brendan Rodgers, dorește să-l păstreze și după vara care vine pe emblematicul său căpitan Steven Gerrard, care vineri a evocat un viitor incert la finalul contractului său.

* Revenit duminică la antrenament, după o absență de 15 zile, atacantul galez Gareth Bale face parte dintre cei 19 jucători reținuți de Carlo Ancelotti în vederea meciului pe care Real Madrid îl va disputa împotriva lui Liverpool, marți, în Liga Campionilor.

* Fundașul central al echipei Bayer Leverkusen, Kyriakos Papadopoulos, autorul celui de-al doilea gol împotriva lui Zenit Sankt Petersburg (2-0) în meciul tur, va rata deplasarea în Rusia din cauza unei accidentări la un umăr, a anunțat clubul său, cu o zi înainte de etapa a 4-a a Ligii Campionilor.

* Cota antrenorului Tony Popovic a crescut, iar formației Western Sydney Wanderers îi va fi greu să-l păstreze, scrie Reuters, după ce această reprezentantă a Australiei a câștigat sâmbătă Liga Campionilor Asiei, în urma unei finale cu echipa saudită Al-Hilal, pregătită de românul Laurențiu Reghecampf.

* La două zile după înfrângerea suferită la Guingamp (0-1), Claude Makelele a fost demis din funcția de antrenor al echipei Bastia, locul 19 în Ligue 1, informează L'Equipe. Clubul corsican a anunțat luni că Ghislain Printant și Herve Sekli vor asigura interimatul.

* Cristiano Ronaldo se află la doar un gol pentru a-l egala pe Raul Gonzalez, cel mai bun marcator în Liga Campionilor, însă nu este obsedat de acest record, a asigurat luni antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, înaintea meciului cu Liverpool, de marți.

* Manchester United nu-l va putea folosi în următoarea etapă din Premier League pe fotbalistul argentinian Marcos Rojo, care și-a dislocat umărul stâng în derby-ul pierdut duminică împotriva concitadinei City (0-1), anunță presa internațională.

* Manuel Neuer merită să fie ales cel mai bun jucător al anului 2014, chiar dacă un portar nu este, în mod tradițional, avantajat în fața atacanților în cursa pentru Balonul de Aur, a estimat fostul portar german Oliver Kahn.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale