ȘTIRILE SERII - SPORT - 7 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII - SPORT - 7 NOIEMBRIE

Directorul de dezvoltare al FRF, Marcel Pușcaș, a declarat vineri, la sărbătorirea semicentenarului clubului ASA Târgu Mureș, că această echipă a însemnat o stare de spirit fiindcă a reușit să coaguleze talentele din regiune indiferent de etnie și că datorită acestei tradiții FRF decis ca aici să se înființeze unul din primele Centre de Excelență în Fotbal din țară, care a făcut deja primele selecții.

* Emil Săndoi a mulțumit autorităților locale fiindcă formația pe care o antrenează, CS Universitatea Craiova, va mai putea disputa câteva meciuri pe "Ion Oblemenco", până la sfârșitul acestui an, înainte ca arena să fie demolată. Tehnicianul a declarat vineri, într-o conferință de presă, că își dorește mult ca echipa lui s-o învingă pe Steaua în sferturile de finală ale Cupei României, pe 4 decembrie, meci ce va avea loc pe "Oblemenco".

* Programul și televizările sferturilor de finală ale Cupei României-Timișoreana, ediția 2014-2015, au fost stabilite vineri, a anunțat Federația Română de Fotbal. Meciurile se vor disputa pe 2, 3 și 4 decembrie.

* Federația Română de Tir Sportiv a derulat și în acest an proiectul ''Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv'', la care au fost angrenați peste 2.400 de copii din 8 orașe ale țării. Având ca îndemn ''Țintește 10! Și la școală și la sport!'', proiectul a vizat selecția celor mai talentați copii din clasele 4-8 ale școlilor incluse în program încă de anul trecut, când s-a desfășurat prima ediție, acesta având loc la două discipline, pistol și pușcă.

* Aflată în cădere liberă de etape bune, echipa de fotbal FC Caransebeș vrea să întrerupă seria neagră cu un rezultat pozitiv la Satu Mare, în fața Olimpiei, sâmbătă, de la ora 11,00, în etapa a 12-a a diviziei secunde, Seria a II-a.

* Adunarea generală ordinară, pentru anul 2014, a Asociației Presei Sportive, se va desfășura vineri, 14 noiembrie, în sala de conferințe a Hotelului Ibis Nord, din Calea Griviței nr.143, sector 1, București.

* Marele maestru român Mihai Șubă a ocupat locul 11 la Campionatul Mondial de șah rezervat veteranilor (peste 65 de ani), care a avut loc în Grecia, la Paralia Katerini.

* Ediția a 5-a a Turului ciclist Taihu Lake, o cursă de sfârșit de sezon, desfășurată într-o zonă turistică, de unde și aspectul degajat al întrecerii propriu-zise, cu sosiri în bloc, după etape scurte, a continuat vineri cu etapa a 7-a, câștigată chiar de liderul clasamentului general individual, australianul Sam Witmitz, de la echipa Team Budget Forklifts (nivel național), cei 6 rutieri români prezenți în cursă situându-se, din nou, în partea a doua a clasamentului.

* "Meritam să câștigăm", a spus antrenorul echipei de fotbal Celtic Glasgow, Ronny Deila, după meciul cu Astra, încheiat 1-1, joi, la Giurgiu, în Grupa D a Europa League, rezultat în urma căruia formația scoțiană, cu 8 puncte, are șanse mari de calificare, iar vicecampioana României, cu un singur punct, este matematic eliminată.

* Emir Spahic, fostul căpitan al reprezentativei Bosniei, și-a prelungit cu un an, până în 2016, contractul cu Bayer Leverkusen, a anunțat echipa germană de fotbal, ocupanta locului 5 în Bundesliga și pretendentă la calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

* Tenismanul britanic Andy Murray, nr. 6 mondial, a fost desemnat ambasador al World Wildlife Fund, o organizație care sensibilizează opinia publică în privința comerțului ilegal cu animale pe cale de dispariție din Nepal, relatează AFP.

* Meciul din fruntea cursei transatlantice en-solitaire a velierelor Route du Rhum ("Calea Romului") se echilibrase vineri dimineață, după ce liderul detașat de până atunci, francezul Loick Peyron, pe trimaranul Banque Populaire VII a trebuit, din cauza alizeelor, rafale de vânt imprevizibile, să facă mai multe manevre dificile pentru a-și pune velatura în vânt.

* Ignacio Camacho (Malaga), Jose Callejon (Inter Milano), Alvaro Morata (Juventus Torino) și Manuel Agudo 'Nolito' (Celta Vigo) sunt principalele noutăți de pe lista jucătorilor convocați de selecționerul Spaniei, Vicente del Bosque, în vederea partidei oficiale cu Belarus, din preliminariile EURO 2016, și a amicalului împotriva campioanei mondiale Germania.

* Internaționalul austriac David Alaba, de la Bayern Munchen, a fost operat cu succes la meniscul genunchiului drept, după ce s-a accidentat miercuri la meciul cu AS Roma (2-0) din Liga Campionilor și va reveni la antrenamente la debutul lunii ianuarie, a anunțat campioana Germaniei.

* "Trupurile au fost distruse, sufletele la fel", afirmă calm Ines Geipel, fostă sprinteră est-germană și președintă, acum, a unei asociații a victimelor dopajului, pentru a descrie situația pe care o califică drept "o catastrofă" la 25 de ani după căderea Zidului Berlinului, într-un comentariu al Agenției France Presse.

* Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic s-a antrenat vineri alături de echipa sa Paris Saint Germain pentru prima oară după accidentarea de la călcâi suferită pe 21 septembrie și sunt șanse chiar să joace în derby-ul de duminică cu Marseille, relatează AFP.

* NBA D-League, campionatul de dezvoltare al NBA, va introduce începând din acest sezon posibilitatea pentru antrenori de a face apel la o decizie de arbitraj, recurgând la video, a anunțat organismul care girează campionatul nord-american de baschet, precizând că fiecare antrenor va dispune de un "challenge" pe meci, plus unul suplimentar în caz de prelungiri.

* Germanul Nico Rosberg (Mercedes) a realizat cel mai bun timp la prima ședință de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Braziliei, a 18-a și penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, vineri dimineață, pe circuitul Interlagos, din Sao Paulo.

* Întrebat la o conferință de presă desfășurată la Sao Paulo, unde se dispută duminică Marele Premiu al Braziliei de Formula 1, dacă nu visează la decizia regulamentară ca la ultima probă a competiției, la Abu Dhabi punctajul urmând să fie dublu, liderul clasamentului, pilotul britanic Lewis Hamilton a răspuns cu umor, dar și puțin înciudat: "Visez la femei, nu la dublul punctaj de la Marele Premiu al Abu Dhabi".

* Guus Hiddink a anunțat vineri că-și va părăsi postul de selecționer al naționalei de fotbal a Olandei în cazul unei înfrângeri în fața Letoniei, pe 16 noiembrie.

* Atleta kenyană Rita Jeptoo (33 ani), considerată cea mai bună maratonistă din lume, se dopa de peste trei ani, potrivit soțului său, de care s-a despărțit, și a documentelor consultate vineri de AFP.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani