Tenis: Irina Begu, învinsă neașteptat în primul tur la Australian Open

Tenis: Irina Begu, învinsă neașteptat în primul tur la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 29, a fost învinsă neașteptat de suedeza Johanna Larsson, cu 6-3, 6-2, marți, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului. Begu (25 ani, 31 WTA) a cedat într-o oră și 19 minute, după ce anul trecut reușise cea mai bună evoluție a sa la un Grand Slam, calificarea în optimile de finală.

Irina Begu o învinsese Larsson (27 ani, 50 WTA) în singurul lor meci direct de până acum, anul trecut în sferturi la Seul, cu 6-4, 7-5, iar apoi a câștigat titlul.

Românca va primi 34.500 dolari australieni și 10 puncte WTA pentru participare. Begu va juca și la dublu, alături de Monica Niculescu, cele două fiind capi de serie numărul 9.

Monica Niculescu s-a calificat, luni, în turul al doilea, unde o va întâlni pe rusoaica Elizaveta Kulicikova, în timp ce, marți, în primul tur, Andreea Mitu a fost învinsă de Julia Goerges (Germania), cu 6-3, 6-4, iar Alexandra Dulgheru a dispus de australianca Storm Sanders cu 6-4, 6-2. Tot marți va juca și Simona Halep, a doua favorită, cu chinezoaica Shuai Zhang.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”