Tenis: Sorana Cîrstea, la prima victorie din luna august

Tenis: Sorana Cîrstea, la prima victorie din luna august

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a obținut prima sa victorie în circuitul profesionist din luna august a anului trecut, luni, în runda inaugurală a turneului ITF de la Guaruja (Brazilia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Cîrstea (25 ani, 243 WTA), a doua favorită a competiției, s-a calificat în optimile de finală, după 6-3, 6-3 cu Aleksandra Korașvili (Ucraina), jucătoare de 19 ani aflată pe locul 445 în lume.

Sorana obținuse ultima victorie în luna august, în calificări la US Open, pierzând apoi la următoarele două turnee la care a participat (Tokyo — septembrie, Ankara — decembrie).

Următoarea sa adversară va fi Rebecca Sramkova (Slovacia), o jucătoare de 19 ani, care se află pe locul 325 WTA.

Principala favorită a turneului este Cristina Dinu (23 ani, 226 WTA), care va juca în runda inaugurală cu Guadalupe Perez Rojas (Argentina), care are 19 ani și ocupă locul 515 în clasamentul mondial.

Pe tabloul de simplu a intrat și Raluca Georgiana Șerban (18 ani, 526 WTA), după 6-0, 6-0 cu Caroline Furlaneto (Brazilia) și 3-6, 6-4, 6-4 cu poloneza Justyna Jegiolka (Polonia). În runda inaugurală, Șerban va juca împotriva argentiniencei Nadia Podoroska (18 ani, 334 WTA).

La dublu, Dinu și Jegiolka, favoritele numărul doi, s-au calificat în sferturi, după 2-6, 6-2, 11-9 cu braziliencele Nathaly Kurata/Nathalia Rossi, urmând să le întâlnească pe polonezele Katarzyna Kawa/Sandra Zaniewska.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...