Tenis: Tecău și Rojer au câștigat finala de dublu a turneului ATP de la Beijing

Tenis: Tecău și Rojer au câștigat finala de dublu a turneului ATP de la Beijing

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat proba de dublu a turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.500.470 dolari, după ce a învins în finala de duminică perechea Julien Benneteau (Franța)/Vasek Pospisil (Canada/N. 4), cu 6-7 (6), 7-5, 10-5.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Tecău și Rojer, care au primit pentru acest succes 178.450 dolari și 500 de puncte ATP, au câștigat al doilea lor titlu ATP la dublu în China în decurs de o săptămână, după ce în weekend-ul trecut s-au impus în proba de dublu de la Shenzhen.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au acum șapte titluri ATP împreună, toate anul acesta, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen și Beijing, pierzând o finală, la Rotterdam.

Tecău a ajuns la un total 23 de turnee ATP câștigate la dublu: șapte alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”