Turul Franței: Victorie franceză în etapa a 18-a, prin Romain Bardet, Froome, lider

Turul Franței: Victorie franceză în etapa a 18-a, prin Romain Bardet, Froome, lider

Etapa a 18-a, de joi, a Turului ciclist al Franței a prilejuit o victorie franceză, abia a doua din actuala ediție, după ce tânărul de 24 de ani Romain Bardet (AG2R La Mondiale) a trecut primul linia de sosire după cei 186,5 km între Gap și Saint-Jean-de-Maurienne în 5h03'40", iar britanicul Chris Froome rămâne lider, cu 3 etape înainte de final.

Disputată pe un traseu dur, cu nu mai puțin de 7 ascensiuni, între care vârful de categorie specială Glandon, etapa a 18-a i-a adus lui Bardet un succes meritat, care s-a conturat pe ascensiunea de pe Lacets de Motvernier, peste 20 de serpentine, o zonă de o frumusețe sălbatică, iar coborârea care a urmat spre linia de sosire a fost la îndemâna lui Bardet, un foarte bun coborâtor.

Romain Bardet a fost urmat tot de un francez, Pierre Roland (Europcar), venit la 33 secunde, iar locul 3, tot distanțat, la 59", a fost ocupat în etapă de columbianul Winner Anacona (Movistar).

Plutonul favoriților a ajuns cu doar 3 minute și 2 secunde întârziere, iar ordinea primilor clasați este aceeași: Froome, urmat de columbianul Nairo Quintana, la 3'10" și de spaniolul Alejandro Valverde (ambii Movistar), la 4'09".

Etapa de vineri, antepenultima, este una apreciată de specialiști, ca dificultate, la 5 stele, maximum, deși de numai 138 km lungime, o veritabilă concentrație de munte înalt, cu cățărări dificile la Chaussy, care începe practic din start, Croix-de-Fer, de categorie specială, apoi pe Glandon, din nou, Mollard, cu ascensiunea finală spre La Toussuire. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?