Unde eşti, Simona?

Cristian Tudor POPESCU

De data asta, chiar nu ştiu ce să zic. Aproape că aş întreba-o pe Simona de ce a mai intrat pe teren cu Lučić-Baroni dacă ştia că se află într-o astfel de stare. Obosită de la vestiar, lipsită încă din primele ghemuri de ambiţie şi vlagă, cărând după ea ceea ce se cheamă „picioare grele” – unde a fost celebra ei deplasare în teren, printre cele mai bune din circuit până acum? 

Şi, mai rău decât atât, nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90. Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înţeleagă ce joacă croata şi ce-ar fi avut ea de făcut.

Mai ales că ştia la ce să se aştepte după precedenta înfrângere în faţa aceleiaşi Lučić la US Open. Puternica Mirjana a făcut din nou ce ştie foarte bine: cum a avut ocazia, a lovit năprasnic, la linie, la risc, şi cu dreapta, şi cu reverul. I-au intrat cam toate torpilele.

În astfel de situaţii, există două soluţii: sau te mişti extraordinar, scoţi multe decisive şi obligi adversara să greşească, sau ataci înaintea ei, îţi asumi prima riscul încheierii punctului. Simona nu a încercat, cu excepţia a 1-2 retururi mai înţepate, nici una, nici alta. S-a afundat într-o „ţăcăneală” care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o şi ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri şi crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a aşteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...

Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut şi scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, şi a rămas în faţa ochilor noştri o fată debusolată şi vulnerabilă cum am văzut atâtea...

Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieşi din groapa de încredere. Şi nu cred că o poate escalada singură.

-------------

Nota redacției/Am fost mereu alături de această fată care ne-a adus atâtea bucurii. Suntem și acum. În momente foarte grele. CTP are mare dreptate, oricare ar fi fost motivele sau circumstanțele, această înfrângere va lăsa urme foarte adânci. Iar hoții de clicuri din presă ar trebui să încerce să se abțină să nu mulgă suferința Simonei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …