Vicepreședintele FIFA David Gill va demisiona dacă Blatter rămâne în funcție

Vicepreședintele FIFA David Gill va demisiona dacă Blatter rămâne în funcție

Britanicul David Gill a anunțat că va demisiona din funcția de vicepreședinte al FIFA, în semn de protest, în cazul în care elvețianul Joseph Blatter va fi reales vineri în funcția de președinte al forului fotbalistic internațional, informează agenția Reuters.

Gill, fost director executiv al prestigiosului club Manchester United, a fost ales în urmă cu doar două luni, pentru un mandat de patru ani, însă a declarat că actualul scandal de corupție care a lovit FIFA face imposibilă continuarea activității sale sub conducerea lui Blatter.

"Am fost încântat când țările din cadrul UEFA m-au votat. Pe parcursul lunilor anterioare, m-au convins că putem efectua schimbarea din interior. Ce m-a făcut să mă răzgândesc? Evenimentele seismice de miercuri. Am recunoscut și am înțeles că a face parte din acest corp ar fi inutil și nu cred că ar fi bine pentru mine și, mai important, nu cred că ar fi bine pentru fotbal și pentru UEFA", a declarat oficialul britanic.

David Gill, în vârstă de 57 ani, a precizat că este încântat de faptul că majoritatea delegaților UEFA și-au exprimat sprijinul pentru rivalul lui Blatter la alegerile de vineri, prințul iordanian Ali bin Al Hussein. "În Prințul Ali avem un candidat foarte credibil și foarte plauzibil, care poate duce FIFA mai departe. Și aș fi încântat să lucrez cu el. Să fiu vicepreședinte al FIFA ar fi o onoare, însă ar fi o nouă FIFA, nu cea pe care o avem acum", a adăugat Gill.

Vicepreședintele FIFA consideră că decizia lui Blatter de a nu demisiona după declanșarea actualului scandal de corupție, reprezintă, din punctul său de vedere, un "indicator al problemei". "Cred că este important de notat că miercuri nu a fost sfârșitul. Procurorul general al SUA a spus că acesta este începutul. De aceea ar fi fost adecvat și corect ca președintele Blatter să demisioneze. El nu este de acord. Și, desigur, acesta este prerogativa sa, însă eu trebuie să iau o decizie bazându-mă pe mine", a mai spus David Gill. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia