Victorie muncită, în trei seturi, pentru Simona Halep, în primul tur la US Open

Victorie muncită, în trei seturi, pentru Simona Halep, în primul tur la US Open

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie nr. 2, a avut nevoie, luni, de un set decisiv pentru a o învinge, cu scorul de 6-7 (2), 6-1, 6-2, pe jucătoarea americană Danielle Rose Collins, fără loc WTA, dar fostă ocupantă a poziţiei 553 în 2012, în primul tur al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Collins, în vârstă de 20 de ani, a primit un wild card din partea organizatorilor US Open după ce a câştigat campionatul universitar de tenis din SUA. Însă lipsa meciurilor din circuitul profesionist nu s-a văzut în meciul de luni.

Cu un serviciu puternic şi destul de exact şi cu o agresivitate în joc ridicată, Collins (1,75 metri înălţime) i-a pus probleme româncei încă din start. Totuşi, Halep a reuşit un break în ghemul al treilea, apoi s-a distanţat la 3-1 şi a condus cu 4-2. Americanca a părut mereu proaspătă, a riscat mingi către tuşe, reuşite de multe ori, şi a egalat scorul la 4. Incomodată de serviciul adversarei, Halep a încercat să returneze decisiv, dar mingile ei au lovit mai mult fileul.

Cele două jucătoare au ajuns în tie-break, unde Collins nu a pierdut nicio minge când a servit şi a câştigat cu 7-2, după 49 de minute de joc.

Luată de val, Collins a fost readusă repede cu picioarele pe pământ în al doilea set. Serviciul Simonei Halep s-a îmbunătăţit vizibil, în timp ce americancei nu i-a mai reuşit jocul "pe muchie" din primul set. Românca a fost ea agresivă de data aceasta şi a cedat doar un ghem, la 1-0, şi s-a impus cu 6-1, în 33 de minute.

Setul decisiv a avut aceeaşi desfăşurare ca primul, până la scorul de 4-2. În ghemul 7, Simona a condus cu 40-0 pe serviciul lui Collins, aceasta a egalat, apoi românca a mai avut două mingi de break, reuşind să o fructifice abia pe a cincea, după un retur ciudat, în care mingea a căzut în terenul adversarei, aproape de fileu.

În cele din urmă, Simona Halep a câştigat decisivul cu 6-2, după 36 de minute, şi întâlnirea, dar cele aproape două ore petrecute pe teren în acest debut, cu o jucătoare fără meciuri în circuitul WTA, reprezintă un semnal de alarmă pentru viitoarele partide ale sportivei din Constanţa, în care valoarea adversarelor va creşte de la tur la tur.

Halep va evolua în turul 2 în premieră împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.

Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3), sportiva din Constanţa având de apărat 280 de puncte.

Meciurile din cadrul US Open au început luni, la Flushing Meadows (New York).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale