VIDEO Brazilienii se revoltă împotriva Mondialului: ce cred oamenii despre efectele CM 2014 asupra ţării

VIDEO Brazilienii se revoltă împotriva Mondialului: ce cred oamenii despre efectele CM 2014 asupra ţării

Brazilia e patria fotbalului, însă, paradoxal, nu vrea să organizeze cel mai mare spectacol fotbalistic de pe planetă. Protestele împotriva Cupei Mondiale se înmulţesc, cu cât se apropie data de 12 iunie, când e programată primul meci din faza grupelor, Brazilia – Croaţia.

Brazilienii sunt furioşi că guvernul condus de preşedintele Dilma Rousseff a aruncat 11 miliarde dolari pe organizarea Mondialului, într-un moment în care milioane de cetăţeni ai ţării trăiesc în sărăcie lucie. Ştirile despre muncitorii care îşi pierd vieţile, construind stadioanele CM 2014 nu fac altceva decât să alimenteze indignarea populaţiei.

Susţinătorii CM 2014: 79% în 2008, 48% în 2014

Potrivit sursei citate, în acest moment, 52% dintre brazilieni nu vor Mondialul din 2014 şi doar 48% dintre cetăţenii ţării sunt în favoarea organizării acestui eveniment.

Aceste cifre sunt de-a dreptul alarmante. Asta deoarece, în noiembrie 2008, la un an după ce FIFA a acordat Braziliei dreptul de a găzdui turneul final, 79% dintre brazilieni au văzut acest lucru ca pe o mare victorie.

Cifrele pozitive au scăzut însă, treptat, pe măsură ce costurile organizării Cupei Mondiale au crescut, în paralel cu nivelul sărăciei populaţiei. În iunie 2013, procentul celor în favoarea găzdurii CM 2014 de către Brazilia scăzuse deja la 65%.

Doar 31% dintre brazilieni cred că Mondialul va aduce beneficii ţării

Între iunie 2013 şi aprilie 2014, procentul brazilienilor care cred că Mondialul va aduce ţării mai multe dezavantaje decât avantaje a crescut de la 41% la 49%.

Astfel, în acest moment, doar 31% dintre brazilieni susţin că ţara lor va avea de câştigat de pe urma turneului final. 20% dintre brazilieni nu şi-au făcut, deocamdată, o părere despre efectul găzduirii Cupei Mondiale. 29% dintre indecişi sunt femei sau persoane în vârstă.

Pe lângă protestele stradale, brazilienii au început să organizeze campanii online împotriva turneului final. Iată un exemplu:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...