VIDEO Dramă pentru Andone în Arabia Saudită: echipa lui a retrogradat după un scenariu demn de filme

VIDEO Dramă pentru Andone în Arabia Saudită: echipa lui a retrogradat după un scenariu demn de filme

Ioan Andone a fost readus la Al-Ittfaq, precum un salvator. La ultimul său mandat la club, în sezonul 2008-2009, românul reuşise o performanţă istorică pentru formaţia din Dammam: calificarea din grupele Ligii Campionilor Asiei. Totuşi, nici acum cinci ani, Ando nu avusese un parcurs tocmai bun în prima ligă. Cu el pe bancă, Al-Ittifaq a terminat pe locul 6 din 12 în campionat.

De această dată, „Fălcosul“ a debutat la Al-Ittifaq, la 14 februarie, cu o înfrângere acasă, 1-2 cu Al-Nassr Riad, noua campioană a Arabiei Saudite. Totuşi, în ciuda acestui eşec, Andone mai avea patru meciuri la dispoziţie pentru a „dribla“ retrogradarea. Şi, având în vedere că al doilea meci cu Andone pe bancă a fost câştigat, 4-1 pe terenul celor de la Al-Orubah, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării, situaţia părea a fi sub control.

Dezastru în minutul 90+4

Din păcate pentru Andone şi Al-Ittifq, victoria cu Al-Orubah a rămas singura din acest final de campionat. Ea a fost urmată de o nouă înfrângere, 0-2, la Al-Fateh, o altă formaţie aflată în lupta pentru „supravieţuire“, şi de o remiză, acasă, 1-1 cu Al-Faisaly.

În aceste condiţii, Al-Ittifaq a ajuns la ultima etapă cu cuţitul la os. Formaţia din Dammam n-avea voie să piardă într-o deplasare infernală, pe terenul celor de la Al-Ahli Jeddah, acolo unde evoluează Eric, fosta vedetă a Pandurilor. Meciul a început excelent pentru Al-Ittifaq, care a deschis scorul în minutul 12. De aici încolo însă, totul s-a năruit. Cu Eric titular, Al-Ahli a egalat în minutul 17. Şi la 1-1, elevii lui Andone erau salvaţi de la retrogradare, datorită rezultatelor din restul meciurilor.

Finalul meciului cu Al-Ahli a fost însă crunt! În minutul 90+4, gazdele au marcat golul victoriei şi au trimis Al-Ittifaq în liga secundă, pentru prima dată în istoria clubului. Echipa lui Andone s-a clasat pe locul 13 din 14 cu 26 de puncte, la fel ca şi Al-Shoalah, prima formaţie care s-a salvat de la retrogradare. Departajarea s-a făcut după rezultatele directe, Al-Shoalah câştigând ambele întâlnri cu Al-Ittifaq, în acest sezon.

VEZI GOLURILE MECIULUI AL-AHLI - AL-ITTIFAQ

Aşteaptă un miracol

Cum Al-Ittfaq a retrogradat pe linie sportivă, de acum, salvarea ar putea veni doar de la federaţie. E posibil ca forul de la Riad să mărească numărul de echipe din prima ligă, de la 14 la 16, caz în care nicio echipă din primul eşalon n-ar mai retrograda. O decizie în acest sens se va lua în următoarele zile.

100.000

de dolari a primit Andone pentru a sta pe banca celor de la Al-Ittifaq în ultima parte a sezonului.

VEZI ATMOSFERA PE BANCA CELOR DE LA AL-ITTIFAQ DUPĂ CE ECHIPA A RETROGRADAT

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria