VIDEO Liga Europa: Valencia şi Sevilla strigă remontada. Reveniri de poveste în sferturi şi golul anului pe „Mestalla“

VIDEO Liga Europa: Valencia şi Sevilla strigă remontada. Reveniri de poveste în sferturi şi golul anului pe „Mestalla“

Liga Europa e mult sub nivelul Ligii Campionilor, însă partidele-retur din sferturi au oferit două meciuri demne de cea mai tare competiţie intercluburi. La Valencia, pe „Mestalla“, gazdele aveau de remontat un neverosimil 0-3, în faţa celor de la Basel. Elveţienii au ajuns în Liga Europa, după ce, în toamnă, au terminat deasupra Stelei în grupele Ligii Campionilor, învingând de două ori Chelsea!

Cu toate acestea, Basel a fost nimicită la Valencia, deşi startul meciului n-a anunţat ceea ce urma să se întâmple. Scorul a rămas 0-0 până în minutul 38, când Paco Alcacer a făcut 1-0 pentru gazde. La pauză a fost 2-0, după ce Vargas a înscris din corner (42). În partea secundă, s-a jucat într-o singură direcţie, spre poarta formidabilului Sommer, goalkeeper-ul elveţienilor.

Cu un portar în mare formă în faţă, Valencia a avut nevoie de un gol magnific ca să facă 3-0. Paco Alcacer a reuşit „dubla“ în minutul 70, după o fază care poate candida la golul anului în Liga Europa. Paco Alcacer putea să facă hattrick şi să rezolve calificarea, încă înainte de prelungiri, însă Sommer s-a opus golului de 4-0.

Au terminat meciul în nouă oameni

Cei de la Basel s-au „sinucis“ însă în prelungiri. Mai întâi, Diaz l-a lovit pe Jonas, a luat al doilea „galben“ şi a fost trimis la cabine (101). Apoi, argentinianul Sauro a comis o prostie monumentală: a luat două „galbene“ într-un minut şi şi-a lăsat echipa în nouă oameni (105)!

Cu doi jucători în plus, Valencia a punctat de două ori în a doua repriză a prelungirilor şi a tranşat calificarea în semifinale după un meci de vis.

VEZI GOLURILE MECIULUI VALENCIA - FC BASEL

Sevilla a desfiinţat Porto

După 0-1, în tur, în Portugalia, Sevilla a dezintegrat Porto, în retur. Avantajul lusitanilor a rezistat cinci minute, până când Rakitici a deschis scorul din penalty. După prima jumătate de oră era deja 3-0, după ce Vitolo (26) şi Bacca (29) au înscris şi ei. Gazdele au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Coke (52), dar tot ei au punctat, prin Gameiro (79). Quaresma a marcat golul consolării pentru Porto în cel de al patrulea minut al prelungirilor.

Rezultate normale la Lisabona şi la Torino

Dacă Valencia şi Sevilla au furnizat surprize, în schimb, în celelalte două partide, favoritele au obţinut calificarea. Benfica a câştigat, acasă, în faţa olandezilor de la AZ Alkmaar, scor 2-0, după ce şi în tur învinsese cu 1-0. Juventus, învingătoare în prima manşă, pe terenul celor de la Lyon (1-0), s-a impus şi la Torino, scor 2-1.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din semifinale va avea loc, vineri, de la ora 13.00. Finala Ligii Europa se va disputa la 14 mai, la Torino.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”