VIDEO Prostie în stare pură: a alergat 3.000 de metri, a câştigat aurul, apoi l-a pierdut din cauza unui gest stupid

VIDEO Prostie în stare pură: a alergat 3.000 de metri, a câştigat aurul, apoi l-a pierdut din cauza unui gest stupid

Vaca a umplut găleata cu lapte, apoi a dat cu piciorul în ea. Iată o zicală care se potriveşte de minune în cazul lui Mahiedine Mekhissi-Benabbad. Sportivul de 29 de ani, cu două medalii olimpice de argint în CV, a câştigat detaşat cursa de 3.000 de metri la Campionatele Europene de atletism, care se desfăşoare în aceste zile, la Zurich.

Distanţa care l-a separat pe Mekhissi-Benabbad de locul 2 a fost atât de mare, încât, acesta şi-a permis să-şi dea tricoul jos cu câteva secunde înainte de a trece linia de sosire pentru a sărbători iminenta sa victorie.

S-a dovedit a fi un gest stupid, demn de un amator, nu de un sportiv care a participat la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012. Asta deoarece, potrivit regulamentului, sportivul care renunţă la echipament, înainte de a trece linia de sosire, va fi descalificat. Ceea ce s-a şi întâmplat în cazul lui Mekhissi-Benabbad.

Francezul a rămas fără medalia de aur, care i-a revenit unui conaţional, Yoann Kowal, care terminase cursa pe doi. Furios, Mekhissi-Benabbad a intenţionat să boicoteze restul Campionatelor Europene, însă a renunţat la această idee, iar duminică va încerca să câştige aurul în cursa de 1.500 de metri.

VEZI CE A FĂCUT MEKHISSI-BENABBAD ÎNAINTE DE A TERMINA CURSA

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...