VIDEO Viitorul star al Barcelonei este un puşti marocan de 18 ani, adus de la Madrid, care a făcut furori în pregătiri

VIDEO Viitorul star al Barcelonei este un puşti marocan de 18 ani, adus de la Madrid, care a făcut furori în pregătiri

Catalanii au încercat în zadar să convingă instanţele sportive că Suarez merită o micşorare a pedepsei, dar tot ce au reuşit a fost ca acesta să primească dreptul de a se antrena şi a juca în amicale până la finalul suspendării. Din acest motiv, Luis Suarez a apărut pentru prima dată în tricoul Barcelonei luni seara, în amicalul cu mexicanii de la Leon, amical disputat pentru decernarea trofeului „Juan Gamper”. A fost o seară de gală pentru cei 73.000 de spectatori din tribune. Barca a învins cu 6-0, l-a prezentat pe Suarez, a sărbătorit revenirea pe gazon a lui Neymar şi l-a aplaudat la scenă deschisă pe Rafael Marquez, cel care a jucat între 2003 şi 2010 sub tricoul „blau-grana”. Rafa are 35 de ani şi s-a transferat de la Leon la Hellas Verona, dar italienii i-au permis să joace în acest meci pentru mexicani, tocmai pentru a-i da prilejul să mai apară o dată pe „Nou Camp”.
El Haddadi, refuzat de Atletico
Luis Suarez, care va lipsi opt meciuri de campionat şi trei de Liga Campionilor, dar va fi apt de joc pentru meciul cu Real Madrid (26 octombrie) a jucat doar 14 minute, înlocuindu-l pe Rafinha, şi n-a reuşit să marcheze. Au făcut-o în schimb Messi, Neymar (2), Sandro şi Munir (2). Acesta din urmă este revelaţia verii în trupa lui Luis Enrique şi fotbalistul aşteptat să „explodeze” şi în meciurile oficiale. Munir El Haddadi Mohamed, pe numele său întreg, va împlini 18 ani peste câteva zile şi a jucat în toate amicalele catalanilor, pe poziţia de atacant. El este fiul unor marocani stabiliţi în Spania şi a venit la Barcelona chiar din capitala Madrid, unde a jucat la Rayo Majadahonda. Munir a participat la un trial la Atletico Madrid, dar n-a fost oprit, şi la 14 ani părinţii au ales să-l ducă la celebra Academie „La Masia”, principalul izvor de talente al celor de la FC Barcelona. L-au lăsat acolo şi l-au văzut jucând abia după şase luni, deoarece serviciul tatălui n-a permis ca acesta să mai ajungă la Barcelona mai devreme.


Cel mai bun la Under 19
„Şlefuit” în Academie, Munir El Haddadi a făcut furori sezonul trecut în UEFA Champions League Youth 19, competiţia rezervată juniorilor. Munir a fost cel mai bun marcator al întrecerii, cu 11 goluri, primul în topul „assisturilor” (5 pase decisive) şi a condus echipa Barcelonei către triumf, marcând două goluri în finala cu Benfica. Cluburi mari, precum Arsenal, PSG, Manchester City şi Bayern Munchen au pus imediat ochii pe el, dar Barcelona şi-a asigurat serviciile lui până în 2017. I-a fixat o clauză de reziliere de 12 milioane de euro, dacă va juca la Barcelona B, şi de 35 de milioane de euro, dacă va fi component al primei echipe. Munir, care-l are ca idol pe colegul său de echipă Pedro, impresionează prin viteză, dribling şi ruperile de ritm, specialiştii considerând că le va face o concurenţă serioasă lui Neymar, Suarez, Pedro şi chiar lui Messi.

4 goluri a marcat Munir pentru Barcelona în perioada de pregătire

Munir El Haddadi este component al naţionalei Under 19 a Spaniei

„Lucho” mizează pe tineri

Noul antrenor al Barcelonei a schimbat din temelii echipa catalanilor în această vară şi a adus în lot foarte mulţi tineri, asemenea lui Munir El Haddadi. Luis Enrique a încercat să-i integreze pe aceştia printre experimentaţii Xavi, Iniesta, Pique, Messi, Pedro pentru a forma o echipă competitivă. Contra lui Leon, Enrique a mizat pe formula : Bravo (Masip) – Alves (Montoya), Mascherano (Pique), Mathieu (Bartra), Alba (Grimaldo) – Rakitici (Xavi), Busquets (Sergi Roberto), Iniesta (Samper) – Rafinha (Suarez), Messi (Sandro), Neymar (El Haddadi). N-au jucat deloc accidentaţii Ter Stegen, Pedro şi Alex Song. Barcelona va debuta duminică în campionat, pe teren propriu, contra celor de la Elche, echipă unde joacă Săpunaru.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...