Wawrinka, în semifinalele Turneului Campionilor, după o victorie în fața lui Murray

Wawrinka, în semifinalele Turneului Campionilor, după o victorie în fața lui Murray

Tenismanul elvețian Stan Wawrinka s-a calificat, vineri seara, în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce l-a învins pe scoțianul Andy Murray cu 7-6 (4), 6-4, în ultimul meci din Grupa Ilie Năstase.

Wawrinka a completat careul de ași din arena O2, din care mai fac parte compatriotul său Roger Federer, sârbul Novak Dojokovic și spaniolul Rafael Nadal. Pentru Wawrinka aceasta va fi a treia semifinală consecutivă de la Turneul Campionilor.

În penultimul act, Wawrinka îl va înfrunta chiar pe compatriotul său Roger Federer, ca și anul trecut, când adversarul său a învins în trei seturi, cu 4-6, 7-5, 7-6 (6). Federer conduce cu 17-4 la meciurile directe cu Wawrinka. Partida este programată nu înainte de ora 22,00 (ora României).

Prima semifinală de sâmbătă îi va opune pe sârbul Novak Djokovic, liderul mondial și principalul favorit, și pe spaniolul Rafael Nadal. Ibericul are avantaj minim în confruntările cu Djokovic, scor 23-22. Meciul va avea loc nu înainte de ora 16,00.

Murray se poate consola prin finala Cupei Davis, săptămâna viitoare, contra Belgiei, pe zgură, în deplasare.

În celălalt meci de vineri din Grupa Ilie Năstase, Rafa Nadal l-a întrecut pe conaționalul său David Ferrer, cu 6-7 (2), 6-3, 6-4.

În clasamentul final, Nadal a ocupat primul loc, cu trei victorii (6-1 la seturi), urmat de Wawrinka, două victorii și o înfrângere (4-2), Murray, o victorie și două înfrângeri (2-4), Ferrer, trei înfrângeri (1-6). AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!