... de Toni Greblă poate fi ARESTAT în orice moment

... de Toni Greblă poate fi ARESTAT în orice moment

... de Toni Greblă riscă să ajungă după gratii în orice moment. De la miezul nopţii, el nu mai este protejat de imunitate, după ce şi-a dat demisia.

Înainte ca ... de Toni Greblă să renunţe la scaunul de la Curtea Constituţională, procurorii anticorupţie au trimis Senatului cererea pentru trimiterea în judecată şi arestarea lui pentru fapte de corupţie.

Totodată, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a trimis deja Senatului scrisoarea prin care anunţă forul parlamentar că trebuie să declanşeze procedura de numire a unui nou judecător.

 Greblă fusese numit în funcţie de Senat, la propunerea PSD. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că luni, în Biroul Permanent, social-democraţii vor veni cu o propunere. Pe de altă parte, liberalii vor să tergiverseze procedura, în speranţa că vor putea să formeze o nouă majoritate în Camera Superioară şi să-şi impună ei un membru la Curte. Candidatul sau candidaţii vor fi audiaţi în Comisia juridică, iar senatorii, în plen, dau votul final.

Mandatul noului judecător se va încheia în 2019.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...