Patru judecători de la Tribunalul București cercetați pentru fapte de corupție – în formulă completă la DNA

Patru judecători de la Tribunalul București cercetați pentru fapte de corupție – în formulă completă la DNA


Judecătorul de la Tribunalul București care toată ziua a fugit de anchetatorii DNA a ajuns în sfârșit la audieri. La sosirea la sediul DNA Mircea Modovan le-a declarat jurnaliștilor că a fost la o plimbare. Procurorii îi cercetează pe cei patru judecători de la Tribunalul București – Secția Comercială pentru fapte de corupție, aceștia fiind suspectați că au încheiat înțelegeri cu lichidatorii judiciari din cazurile de insolvență pe care le judecau. Anchetatorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii mandate de reținere și de arest preventiv pentru cei patru.
 

-------------------------------------------------------

Judecătorul Mircea Moldovan refuză să se prezinte la audieri


Unul dintre cei patru judecători de la Tribunalul București la care reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție s-au prezentat astăzi cu mandate de aducere pentru audieri refuză să răspundă întrebărilor procurorilor. Mircea Moldovan a fost căutat acasă, însă o femeie le-a răspuns anchetatorilor că judecătorul nu este la domiciliu. Moldovan ar fi cel care a cerut insolvența Hidroelectrica, însă numele său este legat și de alte dosare celebre de insolvență, cum ar fi Rodipet, firma de distribuție de presă.
Cei patru magistrați ar fi acuzați, informează Digi24, citând surse judiciare, de luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență, respectiv că ar fi făcut înțelegeri cu lichidatorii unor societăți în insolvență.

--------------------------------------------------------------------------------------

Procurorii anticorupție audiază la acest moment patru judecători de la Tribunalul București, magistrații fiind suspectați de fapte de corupție în legătură cu dosare pe care le-au avut de instrumentat, informează Digi24. Este vorba de judecători de la Secția Comercială a tribunalului menționat, iar faptele pentru care sunt cercetați au legătură cu anumite înțelegeri cu lichidatorii judiciari în diverse cauze de insiolvență. DNA a transmis către Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) cererea de arestare preventivă a judecătorilor.
De la același tribunal se află de aproximativ un an în arest alte două judecătoare, Viorica Dinu și Antonela Costache, acestea fiind acuzate că pretindeau zeci de mii de euro pentru soluții favorabile în dosarele judecate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria