Percheziţii la suspecţi de piraterie online

Percheziţii la suspecţi de piraterie online

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) efectuează, marţi, patru percheziţii în judeţul Mureş, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi în domeniul tipăririi de coduri de acces pentru pagini de internet, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Descinderile au loc în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar instrumentat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de punere la dispoziţia publicului de opere fără acordul proprietarilor, evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Din cercetările efectuate (...) a rezultat că, din 2011 până în prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani. Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei", se precizează într-un comunicat al PÎCCJ.

În dosar vor fi efectuate percheziţii informatice, iar doi suspecţi vor fi conduşi la audieri, în urma probatoriului administrat urmând să fie dispuse măsurile procedural penale care se impun.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. La descinderi participă şi luptători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România