Ponta s-a întâlnit cu o delegație a Congresului SUA

Ponta s-a întâlnit cu o delegație a Congresului SUA

Victor Ponta a avut o întrevedere, joi, la Palatul Victoria, cu o delegație a Congresului SUA condusă de Deb Fischer, președintele Subcomitetului pentru Amenințări Emergente și Capabilități din cadrul Senatului SUA, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

Sursa citată precizează că din delegație au mai făcut parte senatorii John Cornyn, Jeff Sessions, John Barrasso și Mike Conaway, membru în Camera Reprezentanților.

Ponta a salutat prezența la București a delegației Congresului SUA și "dinamica susținută a consultărilor cu oficialii americani, vizita în România fiind extrem de importantă atât din perspectiva dezvoltărilor preocupante din plan regional, cât și a evoluțiilor dinamice la nivelul Parteneriatului Strategic româno-american".

"Premierul român a exprimat aprecierea Guvernului de la București pentru implicarea activă a SUA în consolidarea Parteneriatul Strategic cu România, pe multiple componente, politic, militar și economic. A prezentat proiectele și angajamentele în ceea ce privește consolidarea capacităților de apărare ale României", informează Guvernul.

La rândul său, delegația Congresului a salutat "cooperarea politico-militară excelentă a României cu SUA, bilateral și în cadrul NATO, în teatrele de operații — Afganistan—, dar și în România, în bazele din țară".

Executivul mai anunță că în cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe situația de securitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro