Ponta și Dușa, citaţi ca martori în Dosarul Referendumului

Ponta și Dușa, citaţi ca martori în Dosarul Referendumului

Victor Ponta va fi citat ca martor în dosarul Referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Înalta Curte a admis o solicitare a lui Liviu Dragnea în acest sens, transmite Digi 24. Premierul și-a exprimat de mai multe ori disponibilitatea de a fi audiat ca martor al apărării în acest dosar.

Ca martor al apărării va fi audiat și vicepreședintele PSD, Mircea Dușa, dar și 18 coordonatori județeni ai campaniei social-democraților pentru referendumul din 2012. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pe 23 februarie.Până la acest moment, instanţa nu a hotărât când îl va cita pe Victor Ponta.Nu este prima oară când apărătorul lui Liviu Dragnea a cerut audierea lui Victor Ponta în acest dosar, reamintește Mediafax.
După cum spunea la instanţa supremă în decembrie 2013, Marian Nazat a cerut şi procurorilor DNA audierea lui Victor Ponta, dar solicitarea a fost respinsă. Totodată, potrivit lui Nazat, şi Victor Ponta a cerut să fie audiat de procurori, şi această solicitare fiind respinsă. În acest context, avocatul cerea, în decembrie 2013, retrimiterea dosarului Referendumului la DNA.
Pe 5 februarie, Marian Nazat le-a spus magistraţilor ÎCCJ că declaraţiile pe care le-ar da Ponta şi cei 18 coordonatori judeţeni ar fi lămuritoare pentru cauză şi ar arăta dacă Liviu Dragnea a exercitat presiuni sau a făcut solicitări de fraudare a votului la referendum.
Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.
Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data referendumului, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Informații certe

3 Zvon...

4 Zvon...

5 Așa o fi?