Raul Petrescu, viceprimar al Ploieștiului, a fost condamnat pentru corupţie

Raul Petrescu, viceprimar al Ploieștiului, a fost condamnat pentru corupţie

Viceprimarul Ploieștiului, Raul Petrescu (UNPR), a fost condamnat, miercuri, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influență într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA în luna iunie a anului trecut.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova s-a pronunțat în dosarul de corupție în care viceprimarul Ploieștiului, Raul Petrescu, și alte trei persoane au fost trimiși în judecată de procurorii DNA.

Astfel, Petrescu a fost condamnat pentru complicitate la cumpărare de influență la șase luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani și șase luni. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Raul Petrescu a fost ales consilier municipal din partea PP-DD, acesta beneficiind de prevederile Ordonanței 55 și trecând, recent, la UNPR.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, la data de 18 iunie a anului trecut, trimiterea în judecată a viceprimarului municipiului Ploiești, Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumpărare de influență într-un dosar privind obținerea ilegală de permis auto.

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar au mai fost deferiți justiției Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurări, pentru trafic de influență, Lucian Bogdan, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influență, și Nicolae Neacșu, agent de pază, pentru complicitate la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 22 martie — 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea, prin intermediul inculpaților Neacșu și Petrescu, a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, în scopul de a-i determina să-l reprogrameze pe acesta pentru susținerea probelor de examen în vederea obținerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt și fără respectarea procedurilor legale incidente.

DNA precizează că Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a acestui examen și dorea reexaminarea într-un termen mai mic, întrucât avea un contract de muncă în străinătate. Inculpatul Bogdan a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacșu, care i-a solicitat lui Petrescu să intervină pe lângă Adrian Alexandru Oprea în scopul menționat.

La rândul său, Raul Alexandru Petrescu a făcut demersuri pe lângă Adrian Alexandru Oprea să intervină la funcționarii publici pentru programarea acestuia într-un termen cât mai scurt, se mai arată în rechizitoriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”