Sindicaliștii RATB au încheiat protestul din fața regiei; șoferii ar putea refuza să mai iasă la program

Sindicaliștii RATB au încheiat protestul din fața regiei; șoferii ar putea refuza să mai iasă la program

Cei aproximativ 300 de membri ai Sindicatului Transportatorilor din București (STB), care au protestat miercuri în fața sediului central al Regiei Autonome de Transport București (RATB), au încheiat acțiunea revendicativă fără să înregistreze niciun fel de incidente.

Sindicaliștii au cerut respectarea Contractului Colectiv de Muncă 2014-2016, reclamând lipsa bazei materiale necesare pentru menținerea în deplină siguranță a parcului actual de vehicule.

'Pe parcursul protestului, am fost invitați la o întâlnire cu conducerea regiei de transport, însă din păcate nu am primit niciun răspuns concret sau vreun termen pentru rezolvarea revendicărilor noastre. Ca urmare, vom intensifica acțiunile de protest, atât în fața sediului regiei, cât și în fața Primăriei Generale, în perioada când bugetul municipalității va fi postat pe site. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Să sperăm că până atunci oamenii vor avea răbdare și nu ne vom trezi cumva că nu vor mai vrea să iasă la program, pentru că nu-și mai asumă răspunderea pentru situația vehiculelor pe care le conduc, afectate de lipsa bazei materiale', a declarat Vasile Petrariu, președintele executiv al STB.

Potrivit acestuia, la ora actuală în București se află în circulație 700 de autobuze, 280 de tramvaie și 180 de troleibuze, foarte multe vehicule rămânând în garaj din cauza lipsei pieselor de schimb și a subansamblelor.

'Sunt retrase din circulație 300 de autobuze, 200 de tramvaie și 100 de troleibuze, publicul călător fiind afectat de intervalul mare dintre vehiculele aflate pe traseu. Suntem nemulțumiți și de lipsa unor strategii privind construcția de tramvaie la Uzina RATB, lucru de care este responsabil managementul defectuos cu care regia se confruntă în ultimii ani', a precizat Vasile Petrariu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat