Tot mai mulţi români ucişi de droguri în 2013

Tot mai mulţi români ucişi de droguri în 2013

Aproape 40 de persoane au murit din cauza drogurilor în 2013, la nivel naţional, cele mai multe decese înregistrându-se în Bucureşti şi Ilfov, se arată în Raportul naţional privind situaţia drogurilor 2014, întocmit de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Potrivit sursei citate, în 2013, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a raportat 30 de decese cauzate în mod direct de consumul de stupefiante. Dintre acestea, 28 au avut loc în Bucureşti şi căte unul în judeţele Ilfov şi Arad.

Tot anul trecut au fost identificate de către medicii legişti şi nouă cazuri în care moartea, chiar dacă a survenit din alte cauze, s-a dovedit că a avut legătură cu consumul de droguri.

În acelaşi timp, potrivit ANA, în 2013, 1.054 de cosumatori de droguri injectabile au contactat boli infecţioase, numărul acestora menţinându-se aproximativ egal cu cel înregistrat în 2012, când au fost 1.110 cazuri, şi în 2011, când au fost luate în evidenţă 934 de situaţii de acest fel.

Anul trecut, autorităţile au stabilit că numărul persoanelor care îşi administrează droguri injectabile şi care au contactat virusul HIV a "crescut alarmant". Astfel, dintre cei 809 consumatori de droguri de acest gen testaţi HIV, 398 au fost seropozitivi, "ceea ce reprezintă o dublare a acestui tip de prevalenţă faţă de anul anterior", se arată în Raportul Agenţiei Naţionale Antidrog.

În ce priveşte infectarea cu hepatită de tip B, din 423 de narcomani testaţi, pentru 117 rezultatul a fost pozitiv. Dintre aceştia, 98 au fost bărbaţi, iar 19, femei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina