1 iulie vine cu scumpiri şi ieftiniri. Lista modificărilor

1 iulie vine cu scumpiri şi ieftiniri. Lista modificărilor

Prima zi de iulie vine cu o serie de modificări de preţuri, dar şi cu o modificare a salariului minim pe economie. Salariul minim creşte cu 75 de lei. Cea mai mică leafă din România va ajunge astfel la 1.050 de lei brut.

Aproape 1,4 milioane de oameni vor beneficia de această măsură. Creşterea salariului minim aduce modificări şi pentru şoferi, prin creşterea cuantumului punctului de amendă. Cea mai mică amendă va creşte cu 15 lei.

De la 1 iulie vom plăti mai mult pentru gaze. Preţul lor va creşte cu 13%, de la 53 la 60 de lei pe megawatt oră. Este prima scumpire dintr-un şir care va continua în următorii ani. De anul viitor, gazele se vor scumpi cu câte şase lei pe megawatt-oră în fiecare an, până în 2021. Atunci, preţul gazelor se va apropia de 100 de lei pe megawatt.

Curentul, în schimb, se va ieftini cu aproape un procent, în iulie. Preţul va fi menţinut însă doar jumătate de an. Din 2016, facturile la energia electrică vor fi mai mari cu până la zece procente. Iar asta pentru că populaţia va suporta certificatele verzi pe care nu le vor mai plăti marile combinate.

Tot de la 1 iulie se ieftinesc şi medicamentele compensate, cu 20%. Guvernul trebuia să reducă aceste preţuri încă de acum trei ani, potrivit unui ordin de ministru din 2009.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…