1 MAI: Cum au petrecut românii Ziua Internaţională a Muncii - GALERIE FOTO

1 MAI: Cum au petrecut românii Ziua Internaţională a Muncii - GALERIE FOTO

Românii au petrecut ziua de 1 mai în parcuri, în locurile special amenajate pentru grătare sau pe litoral, alegând să se relaxeze si să mănânce tradiţionalii mititei la grătar.

1 MAI: Cum au petrecut românii Ziua Internaţională a Muncii (Imagine: Diana Zaharia/Mediafax Foto)

Parcurile şi zonele special amenajate pentru grătare au fost pline în întreaga ţară, astfel că românii care au ales să facă grătar de 1 mai au avut parte de relaxare, dar şi de aglomeraţie.


Ziua de 1 Mai a devenit cunoscută în lumea întreagă în urma unor incidente violente produse la Chicago în 1886 şi s-a transformat ulterior în Ziua Internaţională a Muncii, reducerea normei orare zilnice de lucru aflându-se la originea semnificaţiei acestei sărbători.

În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890, iar, în timpul comunismului, această sărbătoare a fost marcată, ca şi în alte ţări comuniste, de manifestări propagandistice. După revoluţia din decembrie 1989, timp de mai mulţi ani, ziua de 1 mai nu a mai fost sărbătorită prin festivităţi propagandistice, însă a fost marcată prin evenimente sociale, în aer liber.

Anul acesta, Guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie declarată liberă pentru salariaţii din sectorul public, pentru ca ziua de 1 mai să fie legată de weekendul 3-4 mai.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”