300.000 lei plătiți, în 2012, la Primăria sectorului 1; Moisescu a intrat în posesia banilor prin Costescu și Brad (surse)

300.000 lei plătiți, în 2012, la Primăria sectorului 1; Moisescu a intrat în posesia banilor prin Costescu și Brad (surse)

Procurorii DNA Ploiești anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere - Ioana Costescu și consilierul local Ion Brad, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate susțin că persoane ce dețin sau au deținut funcții în partide politice precum și funcționari publici cu atribuții de conducere ar fi pretins și primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publică pentru Sectorul 1 București.

Potrivit surselor, o parte din banii încasați de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei încasați de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitați, la dispoziția lui Gheorghe Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, scoși în numerar și folosiți în interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat în vederea obținerii, de la Primăria Sectorului 1 București, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleași surse au precizat că ar fi vorba de contractul având ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcții privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din sectorul 1 București, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginți de șantier, încheiat între administrația locală — în calitate de achizitor și SC Romair Consulting SRL — în calitate de prestator.

Banii ar fi fost fost plătiți, au mai arătat sursele, urmare unei înțelegeri avute de Boeru cu Moisescu și Costescu, acesta din urmă fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.

La DNA Ploiești este audiat de câteva ore edilul sectorului 1, Andrei Chiliman. El a fost așteptat de oamenii legii joi, la aeroportul "Henri Coandă", existând suspiciuni în cazul său pentru fapte din sfera corupției care au legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Tot la DNA Ploiești a fost adus pentru audieri și consilierul local de la Primăria sectorului 1 Ion Brad. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…

5 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee