Accidentul aviatic din judeţul Sibiu: MApN anunţă identitatea celor zece victime - FOTO

Accidentul aviatic din judeţul Sibiu: MApN anunţă identitatea celor zece victime - FOTO

Ministerul Apărării a anunţat, vineri după-amiază, identitatea celor zece victime ale accidentului aviatic produs în judeţul Sibiu, fiind vorba despre militari cu vârste între 25 şi 47 de ani.

Într-un comunicat de presă, MApN precizează că cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, tatăl unui copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin- Dorin Filip , 30 ani, necăsătorit.

Comandor Artur-Grigore Palfi

Căpitan medic Rareş-Cosmin Moldovan

Căpitan Răzvan-Aurel Moldovan

Sublocotenent Andrei-Cătălin Apostol

Maistru militar cls. I Paul Bădescu

Maistru militar cls. II Dorin Fodor

Maistru militar cls. III Vasile-Marian Gădălean

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani.

”Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţilor militarilor şi este alături de familiile îndurerate. Ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşă , este permanent informat de evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi”, mai spun reprezentanţii MApN.

Un elicopter militar IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav din judeţul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Surse militare afirmau că toţi cei zece militari aflaţi în elicopterul prăbuşit erau de la Baza Aerienă 71 Câmpia Turzii.

Cei doi militari răniţi în urma accidentului aviatic au suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar unul dintre ei are şi fracturi la mâini şi o contuzie toraco-abdominală. Ei au fost duşi la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, ulterior hotărându-se transferul lor în Capitală. Avionul medical care îi transportă pe cei doi răniţi de la Târgu Mureş spre Spitalul de Arşi din Bucureşti a decolat, în jurul orei 17.00 de pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria