Activități de informare cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării

Activități de informare cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării

Activități de informare și implicare a publicului-țintă și de abordare a provocărilor legate de vaccinare, precum și organizarea de puncte și sesiuni de vaccinare accesibile comunităților cu risc identificate vor avea loc în toată țara până vineri cu prilejul Săptămânii Europene a Vaccinării. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul DSP București, Săptămâna Europeană a Vaccinării este o inițiativă regională condusă și coordonată de Biroul Regional pentru Europa al OMS și implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

Săptămâna Europeană a Vaccinării promovează ca mesaj-cheie faptul că vaccinarea fiecărui copil este esențială pentru prevenirea bolilor și protejarea vieții.

"A 10-a ediție a Săptămânii Europene a Vaccinării oferă o oportunitate de a crește gradul de conștientizare cu privire la progresele care au fost realizate de programele de imunizare, precum și necesitatea de a crește angajamentul pentru imunizare. Este nevoie de un angajament crescut față de imunizare, la nivel politic, profesional și personal, pentru a proteja beneficiile obținute de sănătatea publică și pentru a evita golurile imunitare. Tema campaniei este: Angajament pentru imunizare — cum poate Europa să elimine bolile care pot fi prevenite prin vaccinare? Scopul campaniei este: Creșterea acoperirii vaccinale prin vaccinarea unui număr cât mai mare de copii rămași nevaccinați / vaccinați incomplet (restanțieri) cu vaccinuri ROR și polio, în principal", precizează sursa citată.

Potrivit DSP, lipsa cunoștințelor privind vaccinarea este un motiv-cheie pentru care mulți adulți decid, în mod conștient, să nu se vaccineze sau să nu-și vaccineze copiii.

În România, campania de celebrare a Săptămânii Europene a Vaccinării este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

4 Așa o fi?

5 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...