Adrian Năstase: Poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, miercuri, la Târgoviște, întrebat despre momentul de reculegere propus de Liviu Dragnea la Congresul PSD pentru victimele comunismului, că ''poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului''.

''Din punctul meu de vedere, după fuziunea cu PSDR, partidul domnului Cunescu, în 2001, după nenumărate alte lucruri care s-au întâmplat, nu știu dacă mai era necesar'', a spus Năstase, întrebat de jurnaliști despre îndemnul lui Liviu Dragnea de la congresul PSD de duminică.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Congresul extraordinar al partidului, că social-democrații au făcut de-a lungul timpului greșeli politice și a propus marcarea unui moment de reculegere pentru victimele comunismului.

''Dar din punct de vedere simbolic acest lucru poate să aibă anumite semnificații. Poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului, pentru că guvernările PSD-ului, de-a lungul anilor, au dus la foarte multe drame și multe probleme, poate că la un moment dat va fi nevoie să facem și acest lucru. Cred că cea mai bună soluție, și asta e opinia mea, e să găsim soluții pentru a depăși, pentru a repara unele dintre aceste lucruri, atât cât se poate'', a adăugat Adrian Năstase.

Întrebat dacă și guvernul condus de el a făcut victime, Năstase a răspuns: 'Victime cu ghilimele, eu așa cred, prin unele dintre deciziile referitoare la privatizări și multe altele''.

Fostul premier a subliniat că 'formula cea mai bună este aceea de a rezolva problemele, nu neapărat de a le asuma'.

''Deci, de asta spun că până la urmă PSD-ul, respectiv FSN-ul înainte, au luat o mulțime de măsuri, unele dintre ele mai curând criticabile, și dacă ar trebui să își ceară iertare, deși formula cea mai bună este, cred, aceea de a rezolva problemele, nu neapărat de a le asuma. Dar, repet, din punct de vedere al presiunii din zona partidelor de dreapta, din zona elitiștilor de dreapta, cred că Liviu Dragnea a făcut acest gest pentru a încerca să rupă cumva una dintre temele de atac. Nu știu dacă lucrul acesta va fi suficient. Eu cred că prin acțiune, prin măsurile concrete, dovedești opțiunea pe care o ai, nu numai din punct de vedere doctrinar, dar și din punctul de vedere al acțiunii politice'', a afirmat Adrian Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase a susținut, miercuri, la Universitatea Valahia Târgoviște, conferința ''Drept internațional sau suveranitate''. Năstase a vizitat campusul Universității Valahia, primul construit de la zero în România după 1989, și a răspuns unor întrebări ale jurnaliștilor prezenți la eveniment. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă