Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Adrian Țolea (PNL) a fost ales președinte interimar al CJ Arad

Vicepreședintele Adrian Țolea a fost ales președinte interimar al Consiliului Județean Arad, după ce vineri Instituția Prefectului a emis ordinul de suspendare din funcția de președinte al CJ a lui Nicolae Petru Ioțcu, arestat preventiv pentru trafic de influență.

Conform legislației în vigoare, urmare comunicării oficiale a ordinului prefectului, consilierii județeni au fost convocați în ședință de urgență, pentru alegerea unui președinte interimar. La ședința desfășurată sâmbătă au fost prezenți 22 de consilieri din cei 32, între aceștia aflându-se un singur consilier din opoziție.

Singurul candidat pentru funcția de președinte interimar al administrației județene a fost vicepreședintele Adrian Țolea, cel de-al doilea vicepreședinte, Romulus Remus Guțu retrăgându-se din competiție.

Țolea a fost ales cu majoritate de voturi, doar doi dintre consilierii prezenți votând împotrivă.

Imediat după anunțarea rezultatului votului, consilierul PSD Ioan Gligor i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Țolea, pe motiv că a făcut parte din aceeași echipă de conducere a CJ Arad cu Nicolae Ioțcu.

''Domnule Țolea, în continuare așteptăm demisia dumneavoastră de onoare. Și asta pentru că ați făcut parte din aceeași echipă cu domnul Ioțcu. Nu cred că mai aveți legitimitatea să reprezentați interesele cetățenilor acestui județ, în condițiile în care Nicolae Ioțcu este cercetat penal pentru corupție', a spus Ioan Gligor.

În replică, Adrian Țolea a spus că nu se simte vinovat cu nimic și că există instituții abilitate la care pot fi depuse plângeri.

La finalul ședinței extraordinare, președintele interimar a declarat presei că va continua proiectele începute de CJ Arad și va asigura buna funcționare a instituției și a instituțiilor subordonate.

'Prioritățile mele sunt continuarea proiectelor importante pe care le are Consiliul Județean Arad, investiții în mai multe zone, proiecte finanțate din fonduri europene, dar și din fonduri publice. Este important pentru locuitorii județului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Dar la fel de importantă este și asigurarea funcționării administrației județene și a instituțiilor subordonate. Cred că este important în această perioadă dificilă să continuăm activitatea cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism', a spus Adrian Țolea.

În vârstă de 44 d ani, Adrian Țolea este prim-vicepreședinte al PNL Arad. A fost ales consilier județean în mandatul 2012 — 2016, iar ulterior a fost votat vicepreședinte al CJ. El a mai ocupat funcția de vicepreședinte al CJ și în mandatul 2008—2012.

Tribunalul Timiș a decis, în data de 25 iulie, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Petru Ioțcu, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

În Ordonanța de reținere a procurorilor se arăta că 'în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro''. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză