Agresorul secretarului de stat Bogdan Aurescu, condamnat la un an de închisoare

Agresorul secretarului de stat Bogdan Aurescu, condamnat la un an de închisoare

Adrian Vlad, bărbatul acuzat că l-a agresat pe secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu, pe holurile Facultăţii de Drept din Bucureşti, a fost condamnat, miercuri, la un an de închisoare cu executare, pentru ultraj.

Bogdan Aurescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) şi este definitivă.

Judecătorii de la CAB au hotărât să respingă apelul formulat de Adrian Vlad, dar şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, împotriva deciziei din 28 iunie 2013 a Judecătoriei Sectorului 5, de condamnare a agresorului lui Aurescu la un an de închisoare.

Adrian Vlad a fost trimis în judecată la începutul anului 2013, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, după ce l-ar fi agresat pe secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu , pe holurile Facultăţii de Drept din Bucureşti, unde predă demnitarul.

Incidentul ar fi avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2012, însă Vlad susţinea că, de fapt, el şi Aurescu s-ar fi împins reciproc.

De altfel, la termenul de miercuri din dosar, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, Vlad a arătat că Aurescu ar fi încercat să îl denigreze în cadrul unei emisiuni televizate, spunând că a fost condamnat la închisoare în Germania, dar şi că l-a lovit cu pumnul, lucru care nu s-ar fi întâmplat în realitate, spune acesta.

Adrian Vlad, de profesie inginer, este cunoscut pentru că, de-a lungul timpului, a atacat sau a încercat să atace trei foşti preşedinţi ai Germaniei, respectiv pe Christian Wulf, Horst Kohler şi pe Johanes Rau. El ar fi ajuns să îl agreseze pe Bogdan Aurescu, sperând să obţină consiliere juridică din partea statului român, pentru că se afla într-un litigiu cu statul german.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria