Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Alianța pentru o Românie Curată: Întregul sistem politic trebuie resetat

Alianța pentru o Românie Curată consideră că întregul sistem politic trebuie resetat și solicită un guvern curat, precum și adoptarea urgență a unor măsuri care să permită accesul la politică a unor noi formațiuni integre.

"Alianța pentru o Românie Curată cere un Guvern curat. Niciunul dintre viitorii miniștri nu trebuie să fi făcut parte din guvernul demisionar, cel care nu a luat măsuri de natură să combată și să reducă dimensiunile catastrofale ale corupției. Cerem, de asemenea, adoptarea urgentă a unor măsuri care să permită accesul la politică a unor noi formațiuni integre. Alegerile anticipate nu ar permite decât opțiunea alegerii actualelor partide și ar bloca accesul noilor formațiuni pe scena politică. Reîmprospătarea clasei politice nu înseamnă alegeri după vechea lege electorală, dintre actualii politicieni", relevă un comunicat al Alianței pentru o Românie Curată.

Aceasta solicită ca la numirea noilor miniștri să se verifice respectarea următoarelor criterii de integritate: să nu fie condamnat (chiar și cu suspendare) sau urmărit penal pentru corupție, fraudă, conflict de interese, câștiguri din surse ilegale, folosirea fondurilor publice în scopuri private, să nu fie traseist politic, să nu fi deținut funcție de conducere în partidului comunist și să nu fi fost colaborator al securității, să nu existe neconcordanțe între averea declarată și cea reală, respectiv între averea declarată și veniturile reale ale persoanei nominalizate, în cazul în care a condus companii, acestea să nu se numere printre marii datornici la stat, respectiv să nu fi folosit funcțiile publice pe care le-a deținut pentru favorizarea incorectă a companiilor private.

"Noile partide trebuie încurajate de o legislație favorabilă promovării unor politicieni și formațiuni politice noi. Însă trebuie început cu guvernul. România are nevoie în primul rând de un guvern curat. Vom veghea la respectarea tuturor criteriilor de integritate și moralitate enumerate mai sus. Considerăm că un guvern de tehnocrați, care să nu împingă populismul și pomenile electorale în favoarea unui partid și în defavoarea interesului general, ar fi o bună opțiune pentru situația actuală. Corupția nu mai trebuie să ucidă! Nici oameni, nici aspirații", se arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

5 Marte, pământ românesc! Norica Nicolai susține că ALDE a obținut 15% la alegeri, dar a fost furată: Oamenii îm…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala