Ambasada Marii Britanii, despre votul în cazul Șova: Nimeni nu este mai presus de lege

Ambasada Marii Britanii, despre votul în cazul Șova: Nimeni nu este mai presus de lege

Ambasada Marii Britanii la București remarcă ''cu îngrijorare'' că Direcția Națională Anticorupție a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor senatori sau deputați, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv.

''Ambasada britanică monitorizează evoluțiile din domeniul justiției, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce privește imunitatea parlamentară. Ultimul raport al Comisiei Europene referitor la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) notează faptul că România a devenit mai eficientă în lupta împotriva corupției la nivel înalt.

Documentul remarcă totodată, cu îngrijorare, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv'', a precizat Ambasada într-un comunicat transmis AGERPRES, miercuri, după ce Senatul a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a lui Dan Șova.

Misiunea diplomatică apreciază ''rolul pozitiv al DNA'' în lupta împotriva corupției și sprijinim eforturile sale constante în această direcție.

''Organismele judiciare ale României, cum ar fi DNA, pun bazele unui principiu fundamental și anume că nimeni nu este mai presus de lege. Suntem total de acord cu acest principiu'', conchide Ambasada Marii Britanii la București. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu