Ambasada Marii Britanii, despre votul în cazul Șova: Nimeni nu este mai presus de lege

Ambasada Marii Britanii, despre votul în cazul Șova: Nimeni nu este mai presus de lege

Ambasada Marii Britanii la București remarcă ''cu îngrijorare'' că Direcția Națională Anticorupție a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor senatori sau deputați, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv.

''Ambasada britanică monitorizează evoluțiile din domeniul justiției, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce privește imunitatea parlamentară. Ultimul raport al Comisiei Europene referitor la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) notează faptul că România a devenit mai eficientă în lupta împotriva corupției la nivel înalt.

Documentul remarcă totodată, cu îngrijorare, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv'', a precizat Ambasada într-un comunicat transmis AGERPRES, miercuri, după ce Senatul a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a lui Dan Șova.

Misiunea diplomatică apreciază ''rolul pozitiv al DNA'' în lupta împotriva corupției și sprijinim eforturile sale constante în această direcție.

''Organismele judiciare ale României, cum ar fi DNA, pun bazele unui principiu fundamental și anume că nimeni nu este mai presus de lege. Suntem total de acord cu acest principiu'', conchide Ambasada Marii Britanii la București. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat