Ambasada Marii Britanii: Situațiile care vizează Guvernul, un subiect ce trebuie gestionat de cetățeni

Ambasada Marii Britanii: Situațiile care vizează Guvernul, un subiect ce trebuie gestionat de cetățeni

Ambasada Marii Britanii la București a arătat marți că "nu comentează cazurile individuale" și că situațiile care vizează Guvernul României reprezintă "un subiect ce trebuie gestionat de cetățenii României".

"Guvernul Marii Britanii recunoaște importanța luptei împotriva corupției în România și necesitatea ca instituțiile sistemului judiciar să poată acționa cu imparțialitate și în spiritul unei independențe depline. Acest principiu este de altfel menționat și în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare în domeniul justiției, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat", precizează un comunicat de presă difuzat de ambasadă.

Sursa citată amintește că, înainte de Summitul G7 din Germania, prim-ministrul britanic David Cameron "a atras atenția asupra corupției ca amenințare la adresa prosperității și securității statelor, oriunde în lume" .

"Premierul Cameron a anunțat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupție pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupției găzduit la Londra în 2016. Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale iar situațiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetățenii României", conchide comunicatul menționat.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale față de premierul Victor Ponta cu 231 voturi "pentru" și 120 "împotrivă" .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…