Ambasada Marii Britanii: Situațiile care vizează Guvernul, un subiect ce trebuie gestionat de cetățeni

Ambasada Marii Britanii: Situațiile care vizează Guvernul, un subiect ce trebuie gestionat de cetățeni

Ambasada Marii Britanii la București a arătat marți că "nu comentează cazurile individuale" și că situațiile care vizează Guvernul României reprezintă "un subiect ce trebuie gestionat de cetățenii României".

"Guvernul Marii Britanii recunoaște importanța luptei împotriva corupției în România și necesitatea ca instituțiile sistemului judiciar să poată acționa cu imparțialitate și în spiritul unei independențe depline. Acest principiu este de altfel menționat și în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare în domeniul justiției, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat", precizează un comunicat de presă difuzat de ambasadă.

Sursa citată amintește că, înainte de Summitul G7 din Germania, prim-ministrul britanic David Cameron "a atras atenția asupra corupției ca amenințare la adresa prosperității și securității statelor, oriunde în lume" .

"Premierul Cameron a anunțat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupție pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupției găzduit la Londra în 2016. Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale iar situațiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetățenii României", conchide comunicatul menționat.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat marți hotărârea de respingere a începerii urmăririi penale față de premierul Victor Ponta cu 231 voturi "pentru" și 120 "împotrivă" .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?