Ambasada SUA: România găzduiește un exercițiu multinațional NATO pentru îmbunătățirea apărării colective în Europa de Est

Ambasada SUA: România găzduiește un exercițiu multinațional NATO pentru îmbunătățirea apărării colective în Europa de Est

Membri ai forțelor armate din România, R. Moldova și Statele Unite vor susține un exercițiu multi-național NATO pentru îmbunătățirea apărării colective în Europa de Est, informează un comunicat al Ambasadei SUA la București, remis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, infanteriștii marini și marinarii Companiei de Arme Întrunite și Black Sea Rotational Force vor participa la exercițiul Plantinum Lynx 16-2 la Smârdan, începând de luni.

"Pentru acest exercițiu, Compania de Arme Întrunite va transporta tancurile, artileria și alte echipamente grele pe cale feroviară din Bulgaria, unde vor susține integrarea mecanizată, tehnici de breșă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăți capacitatea de luptă în operațiuni întrunite, tacticile anti-tanc și alte abilități esențiale de luptă", anunță Ambasada americană din România.

Participanții vor găzdui vineri Ziua distinșilor vizitatori și a presei "pentru un exercițiu cu tragere de luptă cu arme combinate incluzând tancuri, artilerie și sprijin aerian apropiat".

Compania de Arme Întrunite, staționată în Bulgaria, a sosit în luna august a acestui an "pentru a sprijini aliații și partenerii NATO din regiune și pentru a aduce o componentă de abilități mecanizate exercițiilor multi-naționale".

Compania este o unitate adițională a Black Sea Rotational Force, o rotație semi-anuală a Infanteriei Marine și a Marinarilor dislocați în România, pentru a răspunde unei game variate de operațiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite, mai precizează comunicatul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu