Ambasadorul Rusiei, în vizită la Patriarhul Daniel

Ambasadorul Rusiei, în vizită la Patriarhul Daniel

Patriarh Daniel l-a primit miercuri, 10 iunie, la reşedinţa patriarhală, pe Oleg Malghinov, ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, ambasadorul "a exprimat speranţa intensificării la nivel internaţional a conlucrării dintre factorii responsabili în promovarea păcii şi stabilităţii în lume". Diplomatul a apreciat "rolul important pe care Bisericile Ortodoxe îl au, prin valorile spirituale pe care le împărtăşesc, în păstrarea unui climat de pace şi înţelegere între popoare".

"Domnul Ambasador Oleg Malghinov a subliniat bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română şi a menţionat necesitatea manifestării solidarităţii cu acele comunităţi creştine aflate în zone de conflict în diferite regiuni ale lumii", se menţionează în comunicat.

La rândul său, Patriarhul Daniel s-a referit la "continuitatea relațiilor frățești dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, fundamentate pe adevărul de credinţă şi valorile creştine mărturisite permanent, mai ales în lumea de astăzi aflată într-o profundă criză spirituală".

"Patriarhul României a apreciat importanţa susţinerii şi încurajării de către cultele religioase a cooperării şi dialogului în rezolvarea diferendelor, pentru promovarea păcii sociale şi a bunei înţelegeri între comunităţi de credinţe religioase diferite. Preafericirea Sa a apreciat conlucrarea cultelor recunoscute din ţara noastră, reunite în Consiliul Consultativ al Cultelor din România, atât în menţinerea unui climat de pace socială, cât şi pentru apărarea vieţii, a demnităţii umane, a familiei tradiționale şi a educaţiei religioase", mai precizează comunicatul Patriarhiei.

Patriarhul a mai vorbit şi despre importanţa laicilor în promovarea valorilor creştine în societate, oferind ca exemplu susţinerea predării orei de Religie în învăţământul public din România.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!