Anchetă la SCJU Brașov și Spitalul Tractorul după decesul unei bătrâne de 82 de ani

Anchetă la SCJU Brașov și Spitalul Tractorul după decesul unei bătrâne de 82 de ani

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov desfășoară o anchetă, după ce o bătrână de 82 de ani care a fost internată la Spitalul Tractorul a fost lăsată de medicul de gardă să părăsească spitalul în papuci și pijama, fiind găsită după o zi moartă de frig pe un câmp de la marginea orașului.

"Ancheta se desfășoară și la Spitalul Clinic Județean de Urgență la secția UPU, și la Spitalul Tractorul, secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență unde a fost transferată femeia, pentru a vedea cine se face vinovat în acest caz. În cursul zilei se va întruni Comisia de Anchetă și medicii de la cele două spitale care au consultat-o pe bătrâna de 82 de ani, pentru a stabili sancțiunile", a declarat pentru AGERPRES, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Adrian Albotă.

Ioana Caloian, în vârstă de 82 de ani, a fost adusă cu Ambulanța sâmbătă la ora 6,00, la Spitalul Tractorul, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru a i se face o serie de investigații la secția Urologie. În timp ce fiica bătrânei a plecat din spital pentru a-i aduce niște haine, medicul de gardă a lăsat-o să plece sub semnătură, o oră mai târziu, cu toate că femeia se afla în pijama și papuci de casă. Când fiica s-a întors la spital a aflat cu surprindere că bătrâna, care avea tulburări de memorie și nu știa adresa familiei, a fost externată.

Familia a început căutările fiind anunțată poliția, iar o fotografie cu semnalmentele bătrânei a fost postată pe Facebook.

"Trupul bătrânei pe care nu erau semne de violență a fost găsit duminică, în jurul orei 17,30, pe un câmp de la marginea Brașovului. Cel mai probabil femeia a murit de frig. Avem și confirmarea rezultatelor preliminare de la Serviciul de Medicină Legală Brașov, conform cărora bătrâna a decedat din cauza hipotermiei", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi.

Sursa citată a mai afirmat că poliția face cercetări cu privire la împrejurările care au dus la părăsirea spitalului de către bătrâna de 82 de ani. Cercetările se fac prin Parchet, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară