Andrei Chiliman a fost REȚINUT/Mita împărțită: 30% Chiliman, câte 15% Moisescu, Costescu și Brad,10% PNL Sectorul 1(surse)

Andrei Chiliman a fost REȚINUT/Mita împărțită: 30% Chiliman, câte 15% Moisescu, Costescu și Brad,10% PNL Sectorul 1(surse)

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut joi seară de procurorii DNA Ploiești, după mai multe ore de audieri, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. 

La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Ploieşti mai sunt audiaţi consilierul local Ion Brad şi Ioana Costescu, aceasta fiind consilierul personal al primarului Chiliman.

Ioana Costescu a fost adusă la sediul DNA Ploieşti, joi seară, cu o maşină a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Anterior, la Ploieşti fusese adus şi consilierul Ion Brad de la Consiliul Local sector 1.

Banii primiți ca mită ar fi fost împărțiți între primarul Andrei Chiliman și apropiații săi - Vlad Moisescu, Ioana Costescu, Ion Brad - și ar fi ajuns și la filiala PNL Sector 1, au declarat pentru AGEPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Chiliman ar fi primit 30% din sumă, 15% Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad și 10% ar fi ajuns la filiala PNL Sectorul 1.

Sursele citate susțin că diferența de 15% ar fi fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care ar fi sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Procurorii DNA Ploiești anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere — Ioana Costescu și consilierul local Ion Brad, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate susțin că persoane ce dețin sau au deținut funcții în partide politice precum și funcționari publici cu atribuții de conducere ar fi pretins și primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publică pentru Sectorul 1 București.

Potrivit surselor, o parte din banii încasați de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei încasați de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitați, la dispoziția lui Gheorghe Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, scoși în numerar și folosiți în interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat în vederea obținerii, de la Primăria Sectorului 1 București, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleași surse au precizat că ar fi vorba de contractul având ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de construcții privind lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din sectorul 1 București, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginți de șantier, încheiat între administrația locală — în calitate de achizitor și SC Romair Consulting SRL — în calitate de prestator.

Banii ar fi fost fost plătiți, au mai arătat sursele, urmare unei înțelegeri avute de Boeru cu Moisescu și Costescu, acesta din urmă fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.

AGERPRESTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”